FOTO: Vlasnik divlje deponije uhapšen u Beogradu: Naplaćivao istovar otpada 2.000 dinara

Vlasnik divlje deponije N. S. (42) uhapšen je u Beogradu.

MUP, Jedinice za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine, u saradnji sa Interventnom jedinicom 92 i Prvim osnovnim javnim tužilaštvom u Beogradu, Odeljenjem za suzbijanje građenja bez građevinske dozvole i zaštite životne sredine, uhapsili su N. S. (42), vlasnika divlje deponije u Malom Mokrom Lugu, zbog sumnje da je izvršio krivična dela zagađenje životne sredine i neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću.

Sumnja se da je on, od januara 2018. do kraja avgusta 2022. godine, na parcelama površine od oko tri hektara zagadio zemljište tako što je, uz novčanu naknadu od 1.500 do 2.000 dinara, omogućio vozačima kamiona da na tom zemljištu istovare otpad.
 
 
Osumnjičeni je vlasnik samo manjeg dela zemljišta na kojem je formirana deponija, dok je veći deo u vlasništvu države i više fizičkih lica.
N. S. je, kako se sumnja, na ovaj način zagadio zemljište u velikoj meri, pa će za otklanjanje posledica biti potrebno mnogo vremena i novca.
 
Inače, on nije imao registrovano preduzeće ni ovlašćenje državnih organa za bavljenje ovom delatnošću.
 
Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden nadležnom tužilaštvu.
  • Vera

    08.10.2022 09:02
    Zar je trebalo da prodje 4 godine da ga uhapsite. E, zemljo Srbijo.
  • Anna

    07.10.2022 14:32
    Ali..
    Procenat obolelih od raka se povećava zbog osiromašenog uranijuma! Ccc...
  • R49

    06.10.2022 22:31
    Lopina puno
    Jel uhapšeni učlanjen u sektu? Čudilo bi me da nije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija