Tužilaštvo pokrenulo predmet u slučaju lažnih dijagnoza zbog kliničkog ispitivanja leka

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu formiralo je predmet u slučaju psihijatra iz Doma zdravlja Palilula, piše BIRN.
Tužilaštvo pokrenulo predmet u slučaju lažnih dijagnoza zbog kliničkog ispitivanja leka
Foto: 021.rs (arhiva)

Kako se navodi, predmet je pokrenut u slučaju psihijatra koji je upisivao lažne dijagnoze u elektronske kartone svojih pacijenata i ulozi te zdravstvene ustanove u sprovođenju kliničke studije leka pimavanserina.

Tužilaštvo je, kako navodi taj portal, nadležnoj policijskoj upravi poslalo nalog da se prikupe sva potrebna obaveštenja u vezi sa tim slučajem, radi daljeg postupanja i kvalifikacije dela.

BIRN je ranije pisao da je taj psihijatar velikom broju pacijenata koji su se lečili u Službi za zaštitu mentalnog zdravlja Doma zdravlja na Paliluli upisivao šifre teških psihijatrijskih i neurodegenerativnih bolesti od kojih oni nisu bolovali, a pojedinim pacijentima upisano je i više od 30 različitih dijagnoza.
 
Manipulisanje dijagnozama poklopilo se sa periodom kada je taj lekar krenuo u sprovođenje kliničkog ispitivanja leka pimavanserina.
  • Paja

    09.10.2022 10:22
    Novi Sad. kroz kratko vreme,trojica mojih prijatelja imalo kancer. Receno im je ,znate kako je to teska bolest,ali postoje neki eksperimentalni lekovi i terapija.... Sva trojica pocivaju na Rumenackom putu. Cuo sam takvih barem 10 prica. Neko ocito na tim eksperimentima moze lepo zaraditi i cini to sa predumisljajem. Da je srece, bilo bi i sudjenja u normalnoj drzavi.
  • Zemlja čudesa

    08.10.2022 22:22
    ma, šalite se sa nama
    Imamo tužilaštvo? I radi?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.