Sloga: Dok direktor hvali Poštu, poštari počinju štrajk glađu

Sindikat Sloga je čestitku koju je v.d. direktor Pošte Srbija Zoran Đorđević uputio radnicima i korisnicima poštanskih usluga povodom Svetskog dana pošte ocenili kao ciničnu, sarkastičnu i posprdnu.
Sloga: Dok direktor hvali Poštu, poštari počinju štrajk glađu
Foto: 021.rs
Kako navode, u trenicima kada on hvali preduzeće da ostvaruje izuzetne rezultate i ostvarenu dobit, počinje štrajk glađu poštara.

"Očigledno je da gospodin vršilac dužnosti živi u imaginarijumu ‘ekonomskog tigra’, a možda ima problema sa sluhom i vidom, jer niti vidi, niti čuje vapaj i krik očajnih radnika i sindikata koji mesecima unazad protestima upozoravaju da rade na ivici gladi, u nehumanim uslovima i bez adekvatnih sredstava za rad", naveli su Udruženi sindikati Srbije Sloga.

Sindikat je podsetio da će u ponedeljak, 10. oktobra, u 12 časova, na platou ispred Takovske 2 u Beogradu, radnici Javnog preduzeća "Pošta Srbije" i članovi Sindikata pošte Sloga, Srđan Popadić, Zoran Pavlović i Stefan Mitrović, stupiti u štrajk glađu.
 
Sloga je pozvala Đorđevića da pristupi rešavanju njihovih zahteva koji se tiču upravo onoga na šta se on poziva i hvali, a to je isplata pomoći radnicima iz ostvarene dobiti za koju on tvrdi da postoji.
 
"Ovako, ozbiljno sumnjamo da priča neistinu ili možda ima ‘nalog’ da tim novcem plaća partijske uhlebe ili krpi gubitke drugih javnih preduzeća, poput EPS-a, koji je isključivo stručnim kadrom iz njegovog miljea razrušen do temelja“, navela je Sloga.
  • Bivši radnik pošte

    11.10.2022 18:20
    Da razjasnimo
    Ko nije bar jedan mesec proveo u pošti ne poznaje sistem rada i krivo ga komentari.
    Sistem pošte radi bez pomoći države, samostalno pravi dohodak i dobit, puni budžet a ne kao neka druga javna preduzeća kojima država pomaže: železnica, eps, rudnici i da ne nabrajam više.
    Uporedite plate u pošti sa platama u eps-u a država kupuje struju i niko nije kriv.
    Kad su uzimaju pare pošta je javni sektor a kada treba vratiti niko ne pominje poštu.
    U pošti sam radio i zaradio penziju i znam kako im je.
    Izdržite do kraja da vas ne prevedu gladne preko vode.

    Bivši kolega
  • Milojka

    09.10.2022 19:00
    A da li oni rade
    A da li oni rade, kad i gde????
  • Lili

    09.10.2022 18:19
    Radite pa, zaradite. Sramota. U nekim ulicama vas nema ceo mesec.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija