Tadić: Vučić neistinama prebacuje odgovornost za Kosovo na bivšu vlast

Bivši predsednik Srbije Boris Tadić ocenio je da aktuelni predsednik države Aleksandar Vučić iznosi neistine u vezi rešavanja kosovskog pitanja.

Vučić, ocenio je, pokušava da odgovornost za svoje propuste prebaci na nekadašnju vlast.

Tadić je naveo da Vučić "lažima priprema javnost za prebacivanje odgovornosti za sopstvene propuste po pitanju Kosova", te dodao da kao bivši predsednik Srbije ima obavezu da ukaže javnosti na to.

Rekao je da je više puta isticao da u vreme prethodne vlasti "nisu prebačeni pregovori iz UN u Brisel, već da su pokrenuti samo tehnički pregovori".
 
Kazao je da je istina da je "aktuelna vlast te tehničke pregovore podigla na nivo statusnih i pregovarača sa nivoa šefa kabineta ministra spoljnih poslova na nivo šefova država".
 
"U trenutku kada ova vlast očigledno priprema javnost za nove ustupke u pravcu neke vrste priznavanja nezavisnosti Kosova, građani moraju biti obavešteni o ovim nespornim činjenicama", dodao je Tadić.
 
Rekao je da se Vučić hvali povlačenjem priznanja nezavisnosti Kosova, a napada pitanje Međunarodnog suda pravde čime, kako je ocenio, nanosi ogromnu štetu nacionalnim interesima Srbije.
 
"Licemerno je da se vlast hvali povlačenjem priznanja, a da napada odluku spram koje se ta povlačenja dešavaju", kazao je.
 
Tadić smatra da je, u obraćanju, Vučić "nemušto kombinovao izjave u kojima se ostavlja prostor za prihvatanje članstva Kosova u UN i rečenice kojima iskazuje stav da Srbija to nikada neće prihvatiti".
 
"Takva konstantna dvosmislenost njegovih izjava jasno govori o otvaranju vrata za prihvatanje članstva Kosova u UN, a ovakva obraćanja služe isključivo u svrhu testiranja reakcija javnosti i odabira pravog trenutka", rekao je Tadić.
  • Tvoja

    10.10.2022 08:36
    Šatro dužnost
    Na koju se pozivas kao bivši predsednik, je da se momentalno sklonis sa bilo kakvog medija, jer samo kukaš i pokušavaš da se opet dokopas nekog većeg parčeta kolača, jer očigledno, Djiki se dobro uvalio od izbora naovamo, jer ga nigde nema, kao ni one nesrećnice Marinike, ali si ti ostao bez posle izbornog krema na kolaču.
    Skloni se više, ima nas koji pamte vrlo dobro vašu "demokratiju".
  • Jova

    10.10.2022 08:09
    Vid' njega
    Iz koje rupe ovaj izađe?
  • marjan

    10.10.2022 04:00
    tadićeva politika se danas svodi na to da svake druge nedelje izađe u medije i kaže "vučić laže o bivšoj vlasti, 23. septembra 2010. nešto posle dva popodne nisam naručio espreso s mlekom neg kapućino"

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Vučić: Važno je da Vlada bude srpska

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je tokom obilaska radova na Nacionalnom stadionu u Surčinu sastav nove Vlade koju je predložio mandatar Miloš Vučević.

Pojačan saobraćaj ka izletištima

U Srbiji se danas, zbog prvomajskog uranka, očekuje povremeno pojačan saobraćaj na putevima koji vode ka lokalnim izletištima, banjama, jezerima i ostalim turističkim mestima.