FOTO: Radnici pošte počeli štrajk glađu u Beogradu

Nekoliko radnika "Pošta Srbije", iz sindikata radnika pošte "Sloga", odbilo je sastanak s predsednikom Nadzornog odbora Borisom Šarencom i počelo štrajk glađu ispred zgrade u Takovskoj ulici.
FOTO: Radnici pošte počeli štrajk glađu u Beogradu
Foto: FoNet (Marko Dragoslavić)
To je Fonetu rekao predsednik sindikata "Sloga" Stefan Mitrović.
"Najavili smo štrajk glađu prošle nedelje, danas smo dobili poziv za razgovor sa Borisom Šarencem, ali oni neće da prime na sastanak više od dva člana delegacije. Mi smo insistirali da u punom sastavu uđemo na sastanak, ali to nije prihvaćeno. Zato smo odbili da odemo na sastanak i počinjemo štrajk glađu", poručo je Mitrović.
Poslanik u Skupštini Srbije i predsednik Udruženih sindikata "Sloga" Željko Veselinović rekao je FoNetu da je došao da podrži radnike tog preduzeća, jer su na rubu egzistencije.
 
 
Ranije je rečeno da je prosečna plata radnika Pošte između 45.000 i 50.000 dinara i da se "ne može preživeti sa tako mizernom zaradom", naročito imajući u vidu sve veću inflaciju.
  • Novosađanka

    11.10.2022 10:38
    Podrška
    Čitam, govore menjaj posao, nije to tako lako. Ne traže ništa od države ništa od građana samo zarađen dinar
  • r15

    10.10.2022 21:23
    Neka predju kod
    Ti doji u Postu primaju radnike niko ti ne brani
  • Poštar

    10.10.2022 19:36
    @radnik kod privatnika
    Konkurs za poštare je stalno otvoren, slobodno se prijavi. Izgleda spolja lagodno, a radi se i po 10-11h dnevno, po kiši, snegu, vetru, žegi. Za mizernu platu. Korisnici frustrirani sopstvenim životima u duboko nesrećnom društvu se istresaju na poštara jer je to najlakše, a ne košta ništa. Bato moj, vratio bi se ti kod privatnika trčeći.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.