Napad na Internet infrastrukturu Srbije: Otežan pristup servisima i rs domenima

U toku je intenzivan DDoS napad na mnoge tačke internet infrastrukture u Srbiji, uključujući i na delove mreže koji su uključeni u rad .rs domena, odnosno RNIDS, objavio je telesrbija.com.
Napad na Internet infrastrukturu Srbije: Otežan pristup servisima i rs domenima
Foto: Pixabay
Kako dodaju, korisnici mogu primetiti otežano funkcionisanje određenih sajtova i portala, bilo da li su hostovani u Srbiji ili van, kao i otežan pristup sajtovima na .rs domenima.
Problemi su počeli oko 13 časova, i evidentirani su kod velikog broja sajtova i korisnika.
Neki od ovlašćenih registara domena objavili su informacije o problemu u radu RS domena, po obaveštenju koje im je poslao RNIDS.
 
"Trenutno postoje problemi u eksternoj komunikaciji sa RNIDS servisima zbog čega je otežan pristup. Kolege rade na otklanjanju problema i obavestićemo vas o svim novim dešavanjima", navodi se.
 
RNIDS je objavio saopštenje na svom sajtu:
 
"Usled tehničkog problema sa kojim se suočavaju određeni pružaoci internet usluga u Srbiji došlo je i do otežanog pristupa sistemu za registraciju nacionalnih domena, pa određeni broj korisnika ima otežan ili usporen pristup sistemu za registraciju domena ili se suočava sa problemima u radu DNS-a. Zajedno sa pružaocima usluga koji su napadnuti radimo na otklanjanju problema i očekujemo rešenje u najkraćem roku. Više informacija o uzroku biće saopšteno nakon što detalji budu poznati."
 
Na društvenim mrežama aktuelna je diskusija o ovom problemu.
 

  • nije

    12.10.2022 09:37
    tako
    svesni niste koliko niste u pravu. ni ovi sto pisu vesti nit vecina ljudi koja komentare ostavlja. Doslovno se neko sprdao, i sprdnjom, slucajno onesposobio veci deo domena.
    Ovo jako nema veze sa ukrajinom i rusijom.
  • Дуле

    11.10.2022 20:33
    Глупи хакери мисле да је .rs руски домен
  • Osveta loših đaka!

    11.10.2022 20:32
    Kako je lako i lepo lada imaš rat u Ukrajini, ustaše Hrvati te mrze, mrze te ostali jer su u EU i u NATO-u i jer sediš na dve stolice pa onda imaš opravdanje za sve svoje gluposti, nestručan rad, nesposobnost, nepotizam prilikom zapošljavanja, angažovanje partije i bratije kroz višestruko naduvane tendere sa jednim ponuđačem.
    Milina ...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija