Stejt department objavio o čemu su sve razgovarali Blinken i Vučić

Američki državni sekretar Entoni Blinken razgovarao je telefonom sa Aleksandrom Vučićem o bilateralnim odnosima, dijalogu Beograda i Prištine, energetskoj stabilnosti Srbije i situaciji u Ukrajini.
Kako je saopšteno iz Stejt departmenta, Blinken je u razgovoru sa Vučićem juče istakao podršku SAD dijalogu Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom EU i pozvao na konstruktivan angažman na obezbeđivanju mira i stabilnosti širom regiona.
Blinken je, takođe, zahvalio Vučiću zbog podrške Srbije teritorijalnom integritetu Ukrajine, navodi se u saopštenju Stejt departmenta. Tokom razgovora bilo je reči i o zajedničkim naporima da se obezbedi energetska bezbednost Srbije u budućnosti.
Blinken je tokom razgovora čestitao Srbiji na otvaranju nove ambasade u Vašingtonu.
 
Služba za saradnju s medijima predsednika Republike je u utorak saopštila da je Vučić sa Blinkenom telefonom razgovarao o tri ključne teme - pitanju Kosova i Metohije i želji američke administracije da u najkraćem roku bude postignuto rešenje, zatim odnosu Beograda prema Rusiji i diversifikaciji energetskih izvora Srbije.
 
U saopštenju je navedeno i da je državni sekretar Blinken upoznao predsednika Vučića sa neophodnošću brzog postizanja sporazuma sa Prištinom, a predsednik Vučić izneo stavove Srbije.
  • Brunova mama

    12.10.2022 18:17
    Od komentatora niko nije prmetio da je ovdašnja javnost o sadržini i temama razgovora između Državnog sekretara Blinkena i predsednika Vučića saznala iz saopštenja Stejt Departmenta, umesto iz saopštenja predsednika makar i ovakve države. Zar to zaista nikome ne smeta i ne bode oči/uši?
  • Isidor Kovačić

    12.10.2022 16:29
    Moralna i materijalna nužnost
    Sankcije Rusiji su neophodne. Svi uživaju korist od otvaranja novih fabrika i puteva. Bez usaglašavanja sa Evropskom unijom, koja je naš cilj, otvaraće se, doduše svečano, semafori i kiosci. Oni koji nas vuku u rusku jamu mogu odmah tamo da se zapute.
  • Ni po cenu rata

    12.10.2022 15:40
    sankcije Rusiji
    Srbija ne sme ni po cenu rata sa Natom da uvodi sankcije Rusiji. Prvo sto onda taj rat nebi dugo trajao jer bi Rusija na poziv Srbije priskocila u pomoc, i Nato nebi smeo nista. A drugo sto bi uvodjenje sankcija Rusiji bio start rata na Kosovu i u BiH bez zastite Rusije. U tom ratu Srbija koja vise nema UN i vojnu zastitu Rusije, ostace bez Kosova, bez Republike Srpske, bez Vojvodine i bez Sandzaka. Britanija i Amerika samo to cejkaju sankcije Rusiji i da krenu u vojnu intervenciju na Kosovu i dalje na RS i na Srbiju. Zar vam nije cudno sto niko ne pominje niti pritiska 160 drzava sveta koje nisu uvele sankcije Rusiji ? To je zato sto je Vucic zapadni spijun i radi za njih protiv interesa Srbije .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija