U međunarodnoj akciji na Dunavu zaplenjeno 20.195 litara dizela

U međunarodnoj akciji "Clean Waters 2022" na Dunavu zaplenjeno je 20.195 litara dizela.
 U međunarodnoj akciji na Dunavu zaplenjeno 20.195 litara dizela
Foto: Pixabay
Pripadnici Jedinice za bezbednost na rekama, Uprave kriminalističke policije i Uprave granične policije su od 26. septembra do 9. oktobra ove godine, u okviru medjunarodne akcije "Clean Waters 2022", u organizaciji "AQUAPOL - Dunav - Crno more", zaplenili 20.195 litara dizel goriva, saopšteno je danas.
Oduzeta su i dva plovila, vanbrodski motor, kao i veća količina drvene građe.
Policijski službenici akciju su sproveli u saradnji sa Upravom carina, ministarstvom zaštite životne sredine i ministarstvom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, a osim Srbije u međunarodnoj akciji "Clean Waters 2022" učestvovali su i Rumunija, Bugarska, Hrvatska, Nemačka, Ukrajina i Mađarska.
 
Glavni ciljevi ove međunarodne akcije bili su otkrivanje krivičnih dela u vezi sa otpremanjem i transportom robe, ekološkog kriminala, sprečavanje namernog ispuštanja kaljužne vode i ugljovodonika sa brodova koji plove Dunavom, nelegalni ribolov i sprečavanje i borba protiv drugih specifičnih krivičnih dela.
  • Dragan

    13.10.2022 07:31
    Htu
    Kija je ova smejurija-zaplenili dva čamca,motor i dr a-alo gde je nafta tj cisterna jer za par kanti ne vredi izlaziti jer se toliko prodaje i na najlonu.Trasa je Rusija-crno more-Srbija(poznata ruta iz devedesetih).
  • Uuuu

    12.10.2022 22:25
    ...jeeee!Dream Team!
  • Mile

    12.10.2022 21:34
    svaka čast
    ovo treba non stop da radite!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija