Apelacioni sud oslobodio trojicu kojima je suđeno za krijumčarenje droge

Apelacioni sud u Beogradu oslobodio je trojicu kojima je suđeno za krijumčarenje droge.
Apelacioni sud oslobodio trojicu kojima je suđeno za krijumčarenje droge
Foto: 021.rs
Sud je potvrdio prvostepenu presudu kojom su Mirko Ðanković, Dragan Ðanković i Borislav Istijanović, oslobođeni od optužbe da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe krijumčarili drogu.
Oni su bili optuženi zajedno sa vođom kriminalne grupe Vladislavom Funštajnom, koji je u Španiji osuđen na sedam godina, za isto krivično delo zbog čega je Tužilaštvo za organizovani kriminal odustalo od optužbi protiv njega.
Funštajn je uhapšen 2019. godine u Španiji, kada je tamošnja policija na njegovoj jedrilici kod Azorskih ostva pronašla 800 kilograma kokaina.
 
Po nalaženju Apelacionog suda, drugostepeni sud je pravilno zaključio da nije dokazano da su Ðankovići i Istijanović izvršili krivična dela koja im se stavljaju na teret, te nema dokaza da su okrivljeni unapred prihvatili plan organizatora i posebne uloge u okviru organizovane kriminalne grupe, navodi se u odluci objavljenoj na sajtu tog suda.
 
Takođe, Apelacioni sud ceni da tužilac nije dokazao da su oni unapred znali plan Fuštajna da izvrši prenos opojne droge.
 
Tužilaštvo je optužnicom Fuštajna označilo kao vođu kriminalne grupe, dok su okrivljeni iz Srbije, pripadnicima grupe koji vrše transport obezbeđivali logističku podršku, uplatama novčanih sredstava neophodnim za finansiranje puta i transporta.
  • Zemlja čudesa

    14.10.2022 02:18
    A mi smo veverice?
    Ma, pojma nisu imali šta taj nevaljali čika radi na onom čamcu, oni su bili samo dobri Samarićani koji su želeli da mu pomognu da stigne na kopno.
  • Zlo!

    14.10.2022 01:11
    A ja se pitam šta znači apelacioni kad ono - oslobađajući!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija