Portparol policije u Smederevu: Snimak ubijanja pasa mutan, obavešteno je tužilaštvo

Portparol Policijske uprave u Smederevu Saša Nikolić izjavio je danas da je policija obavestila tužilaštvo o slučaju u kojem su nepoznate osobe ubijale pse iz vatrenog oružja u Smederevskoj Palanci.
Portparol policije u Smederevu: Snimak ubijanja pasa mutan, obavešteno je tužilaštvo
Foto: Pixabay
On je za agenciju FoNet rekao da je počinioce teško identifikovati jer je snimak sa nadzornih kamera prodavnice ispred koje su psi ubijeni lošeg kvaliteta, ali da se nada da će uspeti.
 
"Policiju niko nije zvao kada se to desilo, da su zvali mi bismo poslali patrolu koja bi možda i zatekla počinioce. Apelujemo da se policija obavesti odmah kada se desi nešto što je van zakona, kako bismo odmah reagovali", rekao je Nikolić.
Neidentifikovane osobe ubile su dva psa iz vatrenog oružja 13. oktobra oko tri časa posle ponoći u Smederevskoj Palanci. 
 
Kako je juče saopštio Pokret slobodnih građana, uz snimak ubijanja, nepoznati počinioci su iz vatrenog oružja išli i ubijali pse lutalice, prvenstveno one okupljene kod "Maksija" i užeg centra Smederevske Palanke. Kako dodaju, iza životinja su ostali krvavi tragovi dok su ih odvlačili u gepeke.
 
"Svesni smo da je problem uličnih pasa u našoj opštini ogroman i rasprostranjen. PSG Smederevska Palanka je u lokalnoj izbornoj platformi predlagao izgradnju azila za pse i obezbedio stručne konsultante za isti projekat. Sada, nakon ovih gnusnih dela, i nakon što smo videli da su neki koraci u tom smislu preduzeti, apelujemo da projekat što pre bude realizovan, kao i da počinioci ovih krivičnih dela budu procesuirani, iako živote pasa koje su građani pazili i hranili, niko ne može da vrati", dodaju u PSG.
 
 
Najavili su i da će poverenik PSG Smederevska Palanka, advokat Vuk Đorđević, podneti krivične prijave protiv NN lica zbog krivičnih dela iz čl 269. Ubijanje i zlostavljanje životinja, kao i Izazivinje opšte opasnosti iz člana 278 Krivičnog zakonika.
  • Don

    17.10.2022 16:00
    Ovakve heroje sam viđao na ratištu kako plaču kad se zapuca i na nas.
  • Nazadnjak

    15.10.2022 00:25
    Koji gradjani
    Sram bilo te gradjane ovo je ubistvo naci ih i osuditi
  • Pero

    14.10.2022 23:54
    Deks

    Nisu se gradjani organizovali i nije ovo akcija dvojice psihopata. Ovo je organizovala lokalna vlast.
    A, što se tiče napada, moje dete je povredjeno od strane psa, ali nije bio lutalica, već vlasnički staford, koji je pušten na ulicu, da se kali za borbe.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija