Vučić razgovarao sa Gruškom: Jačanje rusko-srpskog strateškog partnerstva

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je zamenika ministra spoljnih poslova Rusije Aleksandra Gruška tokom njegove posete Beogradu 13. i 14. oktobra.

Ovo je saopštilo u subotu Ministarstvo spoljnih poslova Rusije.
 

Gruško je razgovarao i sa ministrom spoljnih poslova Nikolom Selakovićem, kao i sa ministrom unutrašnjih poslova Aleksandrom Vulinom.
 

"Razmotrena su pitanja bilateralne saradnje, sa akcentom na jačanju rusko-srpskog strateškog partnerstva u uslovima rastuće globalne krize", kaže se u saopštenju Ministarstva.
 
Fokus je, dodaje se, zajednički rad na obezbeđivanju stabilnosti na Balkanu i prevladavanje posledica kursa konfrontacije od strane Zapada.
 
"Strane su potvrdile obostranu želju za poboljašnje saradnje u širokom spektru oblasti, nastavak intenzivnog političkog dijaloga, komunikaciju po liniji ministarstava spoljnih poslova", zaključeno je u saopštenju.
 
Gruško i više predstavnika ruskog Ministarstva spoljnih poslova prisustvovali su u petak humanitarnom koncertu "Srpsko srce – ranjenoj Slavenosrbiji", koji je u Ruskom domu održan "kao gest volje srpskog naroda da pomogne stradalima u Donbasu".
  • Лиманац

    16.10.2022 18:19
    Живела Србија! Живела Русија!
    Братске везе Србије и Русије, као и њихових народа, вечне су и нераскидиве!
  • /

    16.10.2022 10:57
    /
    barem da su samo vize. eto i sankcija.
    imamu sluzbu koja je unistila vec nekoliko svojih drzava i nikako da se nauci na svojim greskama
  • Zare

    16.10.2022 10:32
    Ko koga tu zaj*bava. Rusi ni fizicki ne mogu u Srbiju bez dozvole zapada niti mi njih interesuje osim kao moneta za potkusurivanje kada se bude politicki resavao problem Ukrajine i zapadni Balkan. Rusi ce prepustiti Evropi da na cereci u zamenu za istocnu Ukrajinu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.