Žiofre: Usklađivanje Srbije sa spoljnom politikom EU nije nov uslov, deo je pregovaračkog okvira

Ambasador Evropske unije (EU) u Srbiji Emanuele Žiofre rekao je da EU poziva Srbiju da poboljša svoju usklađenost sa spoljnom politikom Unije.
Kako je naveo, EU želi da računa na svoje najbliže saveznike da budu u potpunosti uz nju.

On je u intervjuu za Blic rekao da progresivno usklađivanje sa spoljnom politikom EU nije nov uslov i da je to deo pregovaračkog okvira.

"EU ne menja pravila igre. Srbija je prošle godine uložila značajan napor da poveća svoju usklađenost sa spoljnom politikom EU. Svakako od ruske invazije u punom obimu na Ukrajinu, to ima veći značaj za celu Evropu, za sve građane EU", rekao je Žofre.
 
Govoreći o "posledicama ruske agresije", on je rekao da je to "tema broj jedan kojom Evropa treba da se bavi kolektivno".
  • Милош

    16.10.2022 10:35
    Милош
    Време преговарј и ништа недоговарај је далеко иза нас као и одуговлачи што више! Измишљена прича о штапу и шаргарепи од стране наших политичара како би неко од њих потписао признање Косова исто је прошлост! Овај Путинов рат је све убрзао тако и наш улазак у ЕУ! Треба прихватити понуду мада још нико није видео шта нам се нуди али се да наслутити?! Косово је самостална држава и нај разумније би било да сви заједно уђемо у ЕУ и тиме би избегли јавно и правно признање! Неускладимо ли се...нестаћемо као држава и народ за веома кратко време!
  • Vule

    16.10.2022 10:29
    Sta je sledece?
    Da nam odrede koliko da posaljemo vojnika za opsadu moskve? Bagdada, kabula, tripolija....
  • Gojko

    16.10.2022 10:15
    Gojko
    Ako hocemo preziveti i postojati kao drzava,prilagodicemo se EU! Sve smo ispunili i stali smo kod Kosova! Trguje se i gleda sto vise,istrgovati! Svi znamo ako nas EU zaista,otkaci nestajemo,bukvalno! Materijalna pomoc,narednih 20 godina,ulazak u EU sa Kosovom,cvrste garancije o nerasparcavanju Srbije,itd! Ima tu vise stavki ali po meni ove su medju najbitnijima! Pregovarali smo i trgovali kako smo znali i umeli,odugovlacili ali polako se priblizilo vreme,dogovora!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.