ASNS: U Srbiji na pragu siromaštvu 2,5 miliona građana

U Srbiji na pragu rizika od siromaštva živi oko 2,5 miliona građana.
ASNS: U Srbiji na pragu siromaštvu 2,5 miliona građana
Foto: 021.rs

To je objavila Asocijacija slobodnih i nezavisnih sindikata (ASNS) povodom Svetskog dana borbe protiv siromaštva, 17. oktobra.

Ukazuju na to da je najteže mladima do 24 godina, starijima od 65 godina i porodicama sa decom, posebno sa troje i više dece, gde u siromaštvu živi 40 odsto njih.
 
"Kada tome dodamo oko 350.000 radnika čije porodice žive od minimalca, kao i porodice više od 1,6 miliona radnika koji zarađuju manje od 50.000 dinara, dobijamo realnu sliku kako živi narod u Srbiji", navodi se u saopštenju.
Dodaju da je svet suočen sa besprimerenom krizom i čovečanstvo je na ivici opstanka.
 
"Osnovni izazov sa kojim se savremeno društvo suočava nije više naučni i industrijski progres već siromaštvo i u najrazvijenijim ekonomijama i društvima. U Srbiji je socijalno raslojavanje osnovna odrednica društva. Nepravedna raspodela društvenog bogatstva na način da se rezultati rada naroda prelivaju u profite velikih kompanija i banaka, u državni buždžet i, posebno, u džepove privilegovanih pojedinaca i porodica i to, ne na osnovu njihovog rada i sposobnosti već kao produkt šema, kobinacija, korupcije i političkih privilegija, doveli su da najproduktivniji sloj društva preživljava od danas do sutra i napravila je sirotinju od najvećeg dela stanovništva", zaključuje se.
  • Hm

    17.10.2022 21:52
    Hahaha
    Ko kupuje stanove?
  • Nikola

    17.10.2022 20:10
    ...
    Srbija - tronogi ekonomski tigar...
  • Velibor

    17.10.2022 18:26
    Velibor
    Nisu na pragu nego su vec odavno presli prag i usli u siromastvo! Samo clanovi SNS sekte zive dobro i niko vise,retko ko ima zaista svoj novac ostalo je u sve vecem siromastvu! Ko gradi,zgrade,otvara razne firme,luksuz..itd lazna SNS elita i niko vise! E zato zagovaraju,siromasan narod da je EU zlo i protive se ulasku u istu jer bi sve preko noci sa njihovim,zakonima izgubili! Primera,covek drzao mali kiosk jedva prezivljavao radeci po ceo dan i...ulaskom u SNS sektu,otvara firmu dobija,subvencije i gradi na jedared zgrade,vozi nove Mercedese,pravi luksuz! E toga nema u EU vec,pravac zatvor i oduzimanje svega za sta nemas,pokrice!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija