Rasprava po hitnom postupku u Skupštini izglasana iz trećeg pokušaja, i to pomoću papira

U Skupštini Srbije predlog za stavljanje na dnevni red po hitnom postupku Izmena i dopuna Zakona o ministarstvima, izglasan je iz trećeg puta.
Rasprava po hitnom postupku u Skupštini izglasana iz trećeg pokušaja, i to pomoću papira
Foto: 021.rs
Naime, u prva dva pokušaja nije postojala većina od 126 poslanika.
Predsednik Skupštine Vladimir Orlić pitao je da li radi sistem za glasanje te zatražio od službe da mu na papiru donese rezultate glasanja.
Nakon toga proglasio je da je iz trećeg pokušaja za predlog glasala većina od 130 narodnih poslanika.
 
I o utvrđivanju dnevnog reda dobio je rezultate na papiru, po kojima je za dnevni red sa jednom tačkom glasalo 133 poslanika, te su se stekli uslovi da počne rasprava.
 
Pre toga potvrđeni su mandati onima koji su stekli pravo da postanu poslanici pošto su prethodno izabrani poslanici podneli ostavke.
 
Novih dvanaestoro poslanika položilo je zakletvu, kako bi moglo da učestvuje u radu Skupštine.
  • agatoni,aga,akademik

    19.10.2022 12:11
    lako
    je sada čekati formiranje vlade , znamo da će biti kvalitetna , stabilna , a od izbora znamo da je većina građana 70% podržava !
  • zztop

    18.10.2022 21:51
    A oće biti dve kancelarije za kosovo i metohiju , jedna do ibra a druga preko ibra....
  • Dr Miggyy

    18.10.2022 18:04
    Vlada umesto vlade
    Nova vlada imaće četiri ministarstava više nego do sada, kakva nebuloza i glupost. I do sada vlada sa 21 resora, šta je radila? Ništa, sve je radio jedan čovek, ministri i ostalih zapošljenih, a bilo ih previše, aplaudirali su i klimali glavom svom vođi i fascinirali posmatrače svojim stajlingom, glasnim podržavanjem besedu glasnogovornika-šefa i stalno i energično. Šta li će sada da rade još četiri ministarstva. Verovatno sve kao i do sada? Budući ministri Zorana i Vulin počeli su sa svađama pre izbora, a šta će raditi kada budu zaseli u svojim željenim foteljama. Ministarka Zorana i do sada se posvađala sa svima, osim sa Vučićem, ne sme. Posvađala se sa Dačićem, Brnabićkom, joksimovićkom itd. To znači da i od ove vlade nema ništa, ali zato moraće da radi samo ΛV

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.