Uhapšeno 19 osoba u Kruševcu: Sumnja se da su omogućili sticanje lažne diplome

Kraljevačka policija uhapsila je 19 osoba zbog sumnje da su malverzacijama omogućili jednoj osobi sticanje diplome ekonomskog tehničara.
Uhapšeno 19 osoba u Kruševcu: Sumnja se da su omogućili sticanje lažne diplome
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Uhapšeni su I. J. (51), bivše odgovorno lice jedne srednje škole u Kruševcu, kao i 15 nastavnika, a krivičnom prijavom za isto krivično delo biće obuhvaćen još jedan nastavnik (49).
Zbog sumnje da je izvršila krivično delo falsifikovanje isprave, uhapšena je J. M. (41), koja se sumnjiči da je protivpravno stekla diplomu, dok se njena majka D. M. (66) i A. L. (45) terete za krivično delo trgovina uticajem.
Sumnja se da je I. J, u maju 2020. godine, odobrio diplomu neistinite sadržine o završenoj školi za  J. M. a sačinjen je i dokument  o dokvalifikaciji i prekvalifikaciji sa učenikom u vrednosti od 1.075 evra, koje je zadržao za sebe.
 
Osumnjičena se, na osnovu te dokumentacije, zaposlila u jednom domu zdravlja u Sremskoj Mitrovici.
 
U saopštenju policije se navodi da su osumnjičeni, uz krivičnu prijavu, privedeni nadležnom tužilaštvu.
  • Goran Obradovič

    23.10.2022 15:56
    Svašta
    Toga je uvek bilo i biće dok je sveta i veka...
  • VEVEVE

    21.10.2022 16:15
    BAS STE ME NASMEJALI
    Pa 90% članova SNS imaju kupljene diplome. Svi koji su napredovali u struci, a to su načelnici uprava, zamenici načelnika uprava, šefovi službi, pomoćnici i savetnici imaju sumnjive diplome. Počnite istraživanje od sendvičara pa redom.
  • Gox

    20.10.2022 09:25
    Ima tu dosta kandidata...i i Sapic, i Mali i bivsi preCednik Nikolic (i zena mu), Ministar policijsko-bezbednosni sto je megadiplomirao na nepostojecem fakultetu...... a to je samo vrxledemog brega. I sta cemo sad?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.