Još jedan pas ubijen u Smederevskoj Palanci

U Smederevskoj Palanci jutros je pronađen još jedan mrtav pas, za kog se sumnja da je ubijen.
Još jedan pas ubijen u Smederevskoj Palanci
Foto: Pixabay
Kako piše Euronews Srbija, ovo je usledilo samo nedelju dana nakon što je javnost uznemirio snimak ubistva uličnog mešanca Zlate koji je objavljen na društvenim mrežama. 
Ne odustajući od zahteva da se počinioci pronađu, građani Smederevske Palanke za danas su ponovo zakazali protest ispred Opštine.
Rukovodilac Osnovnog javnog tužilaštva u Velikoj Plani Željko Marković za Euronews Srbija kaže da je Tužilaštvo jutros obavešteno o pronalasku tela psa ispred objekta jednog prodajnog lanca u Smederevskoj Palnci i da postoje indicije da je u pitanju nasilna smrt. Dodaje da su na teren izašli policija i veterinar.
 
Marković navodi da će, ukoliko veterinar utvrdi da do smrti psa nije došlo prirodnim putem, za šta postoji sumnja, biti naloženo veštačenje kako bi se utvrdile sve okolnosti.
 
Identitet ubica pasa još nije poznat  
 
Ukoliko se ispostavi da je pas ubijen, to će biti drugi ovakav slučaj u samo nedelju dana u ovom gradu. Naime, u noći između 12. i 13. oktobra, ubijen je najmanje jedan pas, a snimak tog događaja osvanuo je dan kasnije na društvenim mrežama. Ljubitelji životinja tvrde da je broj ubijenih pasa daleko veći i da su lokve krvi pronađene na više lokacija po gradu, pa i u pešačkoj zoni u centru grada.
 
Povodom ovog slučaja regovalo je i Osnovno javno tužilaštvo u Velikoj Plani, i na osnovu natpisa medija i prijava građana da su u periodu od tri sata do 7.45 časova nepoznata lica usmrtila više pasa pucajući iz vatrenog oružja, formirali predmet. 
 
Predsednik opštine Smederevska Palanka Nikola Vučen je za Telegraf rekao da je prema dotadašnjim saznanjima, ubistvo počinjeno motkom ili nekim drugim tupim predmetom. 
 
Međutim, aktivistkinja Nevena Tošić insistira na tome da su psi ubijeni puškom. 
 
"Neprestano se insistira na tome da je to bila samo motka, međutim ljudi su čuli pucnje. Pucnji su prijavljeni", navodi ona.
 
Tužilac Marković za Euronews Srbija kaže da počinioci tog zločina još nisu identifikovani kao i da policija Tužilaštvu nije dostavila obaveštenja o ovom slučaju iako je to naloženo.
  • Nikola

    23.10.2022 09:13
    pas
    zamislite da na primer mog psa neko namerno pusti otvori kapiju i pobegne i naleti na ove demone ljudske i oni ga ubiju,pa patrolirao bih danonocno da nadjem iste.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".