U igri za direktora BIA Vulin i Selaković

U igri da se nađu na čelu BIA su aktuelni ministar policije Aleksandar Vulin i šef srpske diplomatije Nikola Selaković.
U igri za direktora BIA Vulin i Selaković
Foto: 021.rs
"Novosti" pišu da, ukoliko se ovaj scenario ostvari, onda bi sadašnji direktor obaveštajne službe Bratislav Gašić mogao biti novi ministar odbrane ili ministar unutrašnjih poslova.
Ova kombinatorika samo je jedna u nizu onih koje se pominju dok se bliži dan promocije novih članova Vlade Srbije, čije će formiranje biti završeno naredne nedelje. 
U dogovorima stranaka o budućem kabinetu ne razgovara se samo o kandidatima za resore, već i o novim kadrovima za javna preduzeća i druge državne institucije.
 
Prema "redu vožnje", Skupština će najverovatnije danas usvojiti izmene i dopune Zakona o ministarstvima, koji predviđa 25 ministarstva u izvršnoj vlasti. Zatim bi za vikend stranke trebalo da promovišu svoje kadrove. Premijerka Ana Brnabić će sledeće nedelje izneti ekspoze pred poslanicima i predstaviti kandidate za ministarska mesta.
 
Zna se da će u Vladi biti lider SPS Ivica Dačić, kao zamenik premijera, najverovatnije šef diplomatije i koordinator službi bezbednosti, Siniša Mali koji će voditi resor finansija i biti potpredsednik, dok će potpredseničko mesto dobiti i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
 
Za ministarska mesta "viđeni" su poslanik SNS Aleksandar Martinović (državna uprava i lokalna samouprava), direktor "Beogradskih elektrana" Rade Basta (privreda ili poljoprivreda), Branko Ružić (prosveta), Milan Krkobabić bi trebalo da nastavi da vodi resor za razvoj sela, Irena Vujović...
 
Među onima koji neće dobiti još jedan mandat u Vladi su najverovatnije Zorana Mihajlović, Nebojša Stefanović, Marija Obradović...
  • Nenad

    22.10.2022 15:04
    Tuga
    Sve gori od goreg. Onom Selakoviću svake godine menjaju visoke pozicije, a nikako da shvate da čovek ne može da vodi ni mesnu zajednicu. O Vulinu da i ne govorim, čovek ne sme da obiđe jedinicu za obuku službenih pasa!?
  • zztop

    21.10.2022 20:52
    Pa nije selaković bez veze potpisao sa lavrovom ugovor o suradnji a vulin onomad cinkao ruske opozicionare ... ko nas kleo nije dangubio...
  • N

    21.10.2022 19:33
    Direktor Bia
    Oboje pravac vam mila rusija,spasite nas da vas vise nikada ne vidimo i cujemo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija