Novi petak doneo nove cene goriva

Nova maksimalna cena evrodizela će od danas na pumpama biti 222 dinara, dok će benzin koštati 178 dinara.
Novi petak doneo nove cene goriva
Foto: 021.rs
Do danas je dizel koštao 220, a benzin 180 dinara.
Vlada Srbije je na sednici 30. septembra usvojila izmenjenu Uredbu o ograničenju visine cena derivata nafte, imajući u vidu da je tržište još nestabilno i da je zato neophodno produžiti period važenja ograničenja cena tih proizvoda, koja je oročena na period do 31. oktobra.
Izmenjena je i Odluka o privremenom smanjenju iznosa akciza na derivate nafte i njeno važenje je, takođe, produženo do kraja oktobra.
 
"Izmenjena odluka je doneta s obzirom na aktuelnu situaciju u vezi sa cenom sirove nafte na svetskom tržištu, koja negativno utiče na makroekonomsku stabilnost u zemlji, a u cilju redovnog snabdevanja tržišta derivatima nafte, očuvanja standarda građana, kao i očuvanja privredne stabilnosti", saopšteno je iz Vlade Srbije.
 
Podsetimo, Vlada Srbije je cenu goriva prvi put ograničila u martu i od tada svakog petka do 15 sati, utvrđuje i objavljuje najvišu maloprodajnu cenu, koja važi narednih sedam dana.
 
Vlada Srbije je produžila odluku o privremenoj zabrani izvoza evro dizela EN 590 do 31. oktobra, s ciljem sprečavanja moguće štete po privredu i građane, navedeno je u saopštenju posle sednice. Kako se navodi, Republika Srbija raspolaže dovoljnom količinom te vrste dizela, a zabrana izvoza je dodatna mera zaštite potrošača i tržišta.
  • A3

    21.10.2022 22:19
    Ekonomski tigar
    Ova razlika u ceni me podseti na Borinu pesmu "Dva dinara, druže".
  • Mile

    21.10.2022 21:37
    Dizel
    U Sloveniji 197, u Hrvatskoj 193.
  • FYI

    21.10.2022 21:25
    @Dizel ubija
    Fabrički euro5 dizel sa ispravnim egr i dpf sistemom zagađuje manje od euro3 benzinjare. I benzin i TNG zagđuju i ubijaju. I struja za električna vozila iz fosilnih izvora zagađuje i ubija.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.