Vuk Drašković persona non grata na Palama zbog izjave o ratu

Srpski političar i književnik Vuk Drašković proglašen je danas za nepoželjnu osobu u opštini Pale, u Bosni i Hercegovini, zbog izjave o ubijanju sarajevske dece za vreme rata u toj zemlji.
Vuk Drašković persona non grata na Palama zbog izjave o ratu
Foto: Medija centar Beograd
Odbornici Skupštine opštine Pale proglasili su Draškovića nepoželjnom osobom zbog, kako su naveli, "neprimerenih i netačnih navoda da je granatama sa Pala ubijeno 1.000 dece u Sarajevu" tokom rata od 1992. do 1995. godine.
Predsednik Skupštine opštine Pale Damjan Škipina, iz Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika, rekao je da je Drašković "izgovorio niz neistina o Palama na račun Srba u proteklom ratu".
Škipina je kazao da je zaključak o proglašenju Draškovića nepoželjnom osobom na Palama donet kao odgovor na inicijativu predsednika Nadzornog odbora Olimpijskog centra "Јahorina" Nedeljka Eleka.
 
U dopisu Skupštini opštine Pale, Elek je naveo da je Drašković 2. oktobra izjavio na televiziji da je granatama sa Pala ubijeno 1.000 dece u Sarajevu, i dodao da "takve laži nanose ogromnu štetu opštini".
  • Dnevnik sa Pala

    24.10.2022 17:56
    Prava je žvala
    Šta je, bre, rajo? Niste Vuku ni do članaka! Smeta vam istina? Pa, smeta vam još od 9.marta! Ajde, bre, ni sa kim ne znate da živite, niko vas ne voli!
  • Iguman

    22.10.2022 13:40
    Ništa nije slagao. Bosanci su poznati po tome da vole tuđe. Primer je uzurpacija tuđe imovine u Vojvodini posle ww2. Sta tu nije jasno. Treba samo to i priznati, a to je najteže.
    Bravo Vuče sve se reko kaka je bilo.
  • Ana

    22.10.2022 08:48
    A baš će da se potrese
    Evo mislio Vuk da ide na Pale sad kad nije prethodnih 30 godina pa će se baš uzbuditi zbog ove odluke. Uz to baš me zanima kako jedna opština može da ograniči kretanje nekome. I to zato što je rekao ono što zna svako. 4 godine su bombe padale na Sarajevo. Verovatno niko nije nastradao.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Jak vetar otežava vožnju širom Srbije

Auto-moto savez Srbije (AMSS) upozorio je da će jak vetar u Srbiji danas otežavati vožnju, zbog čega su na vozače apelovali da voze sporije i pažljivije pretiču.