Burno u Skupštini: Odbijeni amandmani opozicije, Egzit i Guča "uneli pometnju", kazna Novakoviću

Poslanik Srpske napredne stranke Milenko Jovanov u ime predlagača odbio je predloge amandmana opozicije.
Burno u Skupštini: Odbijeni amandmani opozicije, Egzit i Guča "uneli pometnju", kazna Novakoviću
Foto: FoNet
Time je počelo popodnevno zasedanje Skupštine Srbije koja u hitnom postupku razmatra izmene Zakona o ministarstvima radi predstojećeg formiranja nove vlade.
Poslanik grupe Moramo-Zajedno Đorđe Miketić ponovio je stav opozicije da je povećanje broja ministarstava na 25 "rasipništvo" i predložio da se spoje ministarstva spoljnih poslova i za evropske integracije.
"Ovde se prećutno odustaje od EU", ocenio je Miketić i naveo da se "(ministarka za evropske integracije Jadranka) Joksimović pretvara da radi na priključivanju EU, a tri godine 'tapkamo u mestu', (ministar spoljnih poslova Nikola) Selaković potpisuje sporazume s (ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejem) Lavrovim dan pošto je (predsednik Rusije Vladimir) Putin zapretio čovečanstvu nuklearnom bombom", rekao je on.
 
Poslanik Ujedinjenih Đorđe Stanković rekao je da "nema logike" spojiti resore u predloženo Ministarstvo turizma i omladine, posebno uz obrazloženje da festivale Guču i Exit posećuju mladi.
 
"To je sramotno obrazloženje i SNS tako pokušava da kupi budućnost svih nas. Treba posebno formirati Ministarstvo mladih, odnosno, idealno bi bilo da se omladina vrati Ministarstvu sporta" u kojem je sada, kazao je poslanik.
 
Poslanik Narodne stranke Borislav Novaković ocenio je da je besmisleno formirati Ministarstvo za javna ulaganja jer "to je nepotrebno ukoliko svaka institucija radi svoj posao".
 
"To Ministarstvo je smišljeno da vodi korupciju, da bi mogao da se prati tok novca, jasna je koruptivna namera", kazao je on.
 
Predložene amandmane opozicije odbio je predstavnik predlagača Milenko Jovanov (SNS).
 
"Umesto priča, mi (SNS) imamo konkretne korake: ulaže se u mlade, lokalna samouprava subvencioniše privatne vrtiće. Pogrešno je shvaćen kontekst što se tiče mladih i Guče i Exita, ali da, tačno je da njih posećuju mladi", kazao je Jovanov.
Na sugestiju poslaice Sandre Božić, kojoj je zasmetao govor Borislava Novakovića, predsednik Skupštine Vladimir Orlić je izrekao opomenu poslaniku Narodne stranke. 
 
Mera opomene, koju je dobio Novaković, prva je koja je izrečena u novom sazivu Skupštine Srbije. Prema pravilniku, narodni poslanik kome je izrečena opomena, kažnjava se novčanom kaznom u visini od 10 odsto osnovne plate.
  • S56

    22.10.2022 07:29
    Dva baksuza u istom danu
    Em amandmani odbijeni, em je to saopštio retko "simpatični" jovanov.
  • Peka

    21.10.2022 19:32
    Cirkus..
  • N

    21.10.2022 19:06
    Skupstina
    Samo vi pricajte o svemu i trosite nase pare a sto se nema grejanja zabole vas,nek se svi porezboljevamo briga vas.Sram da vas bude.Za vreme sankcija smo imali grejanje a sad zbog vase nesposobnosti nemamo.Nek vam je na dusu.Sramota vas bila

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.