Skupština Srbije usvojila Zakon o ministarstvima, nova vlada konačno sledeće nedelje

Poslanici Skupštine Srbije usvojili su izmene i dopune Zakona o ministarstvima, kao uvod u formiranje nove Vlade Srbije naredne nedelje.
Skupština Srbije usvojila Zakon o ministarstvima, nova vlada konačno sledeće nedelje
Foto: 021.rs
Izmenama zakona predviđeno je da nova vlada ima 25 ministarstava od kojih su četiri nova – Ministarstvo za javna ulaganja, Ministarstvo nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, Ministarstvo turizma i omladine i Ministarstvo informisanja i telekomunikacija.
Ostaju Ministarstvo finansija, Ministarstvo privrede, Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvo zaštite životne sredine, Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstvo rudarstva i energetike, Ministarstvo pravde, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstvo za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.
Vlada će imati i Ministarstvo unutrašnje i spoljne trgovine, Ministarstvo prosvete, Ministarstvo kulture, Ministarstvo sporta i Ministarstvo za brigu o porodici i demografiju.
 
Za izmene Zakona, koji je neophodan kako bi naredne nedelje počela nova sednica na kojoj će mandatarka Ana Brnabić izneti ekspoze i predlog budućih ministara, glasalo je 150 poslanika, protiv su bila 44, a jedan poslanik nije glasao.
 
Za zakon u načelu je glasalo 149 poslanika, protiv je bilo 44, a četiri poslanika nisu glasala.
 
Poslanici opozicije amandmanima su tražili da neka ministarstva budu spojena, a da se u novoj vladi nađe mesta za ministarstvo za Kosovo i Metohiju, kao i ministartsvo za dijasporu, ali nijedan od ukupno 65 podnetih amandmana, nije usvojen.
 
Rok za formiranje nove vlade ističe 30. oktobra, a kako je ranije najavljeno iz vladajuće koalicije, vlada će biti formirana u zakonskom roku. Kadrovska rešenja u novoj vladi biće poznata u nedelju posle sednice predsedništva Srpske napredne stranke.
  • Ivan

    22.10.2022 14:11
    I Cirkus Colorado,definitivno počinje,posle 6 meseci,sram vas bilo,čeđu tolika ministarstva,kad se se samo jedan pita i odlučuje,o svemu....
  • murmur

    22.10.2022 12:27
    Vlada?
    Vlada? Koji Vlada?
    Mi znamo samo za Acu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija