BIA, tetka, BIA: Vulin ide na čelo Bezbednosno-informativne agencije

Dosadašnji ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin biće novi šef BIA, prenelo je više beogradski medija.
BIA, tetka, BIA: Vulin ide na čelo Bezbednosno-informativne agencije
Foto: 021.rs

Predsednik Srpske napredne stranke nije pročitao ime Aleksandra Vulina dok je sa spiska čitao ko će biti ministri u novom sastavu Vlade Srbije.

Umesto njega, na funkciju ministra unutrašnjih poslova dolazi bivši šef Bezbednosno-informativne agencije - Bratislav Gašić.

Više beogradskih medija je nakon toga objavilo informaciju da će dogoditi rokada, odnosno da Gašić preuzima resor MUP-a, dok Vulin odlazi na mesto šefa BIA.
 
Aleksandar Vulin je rođen u Novom Sadu i od samog početka vlasti Srpske napredna stranke nalazi se na nekoj državničkoj funkciji. 
 
Bivši JUL-ovac je tokom opozicionog perioda, do 2012. godina, radio na više pozicija u firmama Roberta Čobana. Od 2012. bio je direktor Kancelarije za KiM, ministar za rad, boračka i socijalna pitanja, ministar odbrane, te ministar unutrašnjih poslova.

Kao ministar, Vulin se više isticao po saopštenjima i konstantnim "verbalnim ratovima" koje je vodio protiv "neprijatelja", pre svega, Hrvata. Osim toga, jedna je od najvećih promotera takozvanog "srpskog sveta".

  • Dusko

    26.10.2022 20:03
    Drp sistem
    I opet ce puniti svoje dzepove a mi izumirati mozda do poslednjeg ili se razbezati svuda in naokolo
  • Limanac2

    24.10.2022 23:12
    Opšta tu¢a
    Kad vas čovek pogleda i gle da i gleda pa dajte ljudi ni vaše zanimanje ne znate da upotrebite u svrhu da vratite te pare što ste dužni zovete se kvazi nacija narkomana i ***** i sad hoćete posle policije mesto i u BIA Trebalo bi da se ponašati u skladu sa soc. Simbolom -passcode AMERIČKI PREDSEDNIK -€€€
  • Rade

    23.10.2022 23:12
    Patriota
    Pravo mesto za Vulina, covek je od poverenja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.