Politikolog Stojanović: Ne verujem da će Vučić potpuno skloniti Zoranu Mihajlović

Politikolog Boban Stojanović rekao je da sastav nove vlade izaziva više utisaka, ali je najvažniji da ministri odbrane i unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović i Aleksandar Vulin, to više nisu.

To je, kaže, neka vrsta unutarstranačkog, unutarkoalicionog obračuna, mada se u javnosti može čuti i da će Vulin biti na čelu Bezbednosno-informativne agencije.

"Resori sile su ostali za Srpsku napredne stranku, sad Milošu Vučeviću kao ministru odbrane i Bratislavu Gašiću kao ministru unutrašnjih poslova. Imaće obaveštajne podatke i sve što ide uz to", rekao je Stojanović za agenciju Beta, dodajući da ni malo nije srećan kao građanin da neko kao Gašić poseduje takve podatke.

Govoreći o resorima Socijalističke partije Srbije, ukazao je da je dobila puno više nego u prethodnoj vladi, kao nagradu što Ivica Dačić nije učestvovao na predsedničkim izborima, čime je pomogao pobedu Vučića u prvom krugu i kao naplatu za koaliciju na nivou Beograda.
 
On je naveo i da Vučić ima, kao manir od ranije, ministre koji "menjaju resore kao donji veš", pa je tako epidemiolog Darija Kisić bila zadužena za rad i socijalnu politiku, sada za populacionu, dok je privrednik Tomislav Momirović brinuo za saobraćaj i sada će za trgovinu.
 
Za Zoranu Mihajlović, Stojanović je naveo da je bila u svim vladama od 2012. ali veruje da će ona dobiti neku važnu funkciju, možda kao direktorka Elektroprivrede Srbije ili slično, "ne verujem da će je Vučić skloniti u potpunosti".
 
Na pitanje da li se može govoriti da je vlada proruska ili prozapadna, on je konstatovao da među pročitanim kandidatima za ministre nema Mihajlović, Vulina, Nenada Popovića.
 
On smatra da se Vučić trudio i da izbegne ljude koji su u javnosti viđeni kao neko ko je direktno povezan sa nekom od te dve strane.
 
"Nemam neki preterani zaključak da je po imenima ta vlada ni istočna ni zapadna", rekao je Stojanović.
 
On je naveo i da deluje čudno da je Nikola Selaković, unazad jedan od najbližih saradnika Vučića, prethodno ministar pravde, sa mesta šefa diplomatije sada određen da se bavi socijalnim radom, što je ipak degradacija.
 
Prema njegovim rečima, "imamo i takozvane ministre za nerviranje – Tomislava Momirovića, prethodno je bila Gordana Čomić, i Gorana Vesića koji nerviraju opozicionu i tviter javnost, ljude koji prati politiku".
 
"Treba dati bar šest meseci nekim novim imenima. Tu mislim na Huseina Memića, Tomislava Žigmanova, Tanju Miščević, Jelenu Begović, koji za sad nemaju mrlje u karijeri. Dati im šansu da vidimo da li će u tim resorima uspeti da naprave neki pomak i izdvoje se od onog što je opšti rad SNS", rekao je Stojanović.
  • Dejan

    24.10.2022 09:56
    Vec vidjeno
    Ona ce da pravi opoziciju Vucicu po zadatku.
  • Kole

    23.10.2022 16:51
    Zloba i zavist
    Iz vajnog politikologa i analitičar opšte prakse govori zavist i zloba a reklo bi se i površnost.
    Čudo jedno šta sve zna a šta će nam tek otkriti dok malo mućne s ćubu.
  • Mile rent-a mozak

    23.10.2022 16:05
    Treba dati bar 6 meseci, Memiću, Miščevićki, Begovićki i Žigmanovu " koji dosad nisu imali mrlje u karijeri" - ovo im je prva.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.