Zabranjena upotreba nekoliko visećih mostova na Zapadnoj Moravi

Građevinska inspekcija u Čačku donela je dopunsko rešenje o zabrani upotrebe nekoliko visećih mostova preko Zapadne Morave, u okolini tog grada, jer nisu bezbedni.
Zabranjena upotreba nekoliko visećih mostova na Zapadnoj Moravi
Foto: FoNet
Ispred visećih mostova, od Pakovraća do Ovčar Banje, postavljene su fizičke prepreke i velike table na kojima je ispisano obaveštenje o zabrani korišćenja mostova za prelaz preko reke.
Jedan viseći most u Ovčar Banji srušio se 13. oktobra kada su dve osobe iz Zvornika poginule i deset povređeno.
Kada je grupa turista iz Zvornika krenula preko visećeg mosta u Ovčar Banji, nije stajalo nikakvo obaveštenje o zabrani upotrebe tog mosta.
 
Gradonačelnik Čačka Milun Todorović rekao je posle te nesreće da je građevinska inspekcija 5. oktobra zabranila upotrebu mosta u Ovčar Banji, a da je rešenje o zabrani stiglo u JKP "Gradac" osam dana kasnije, dva sata posle rušenja mosta.
 
Viseći most na Zapadnoj Moravi, inače, sagrađen je šezdesetih godina prošlog veka, i to u organizaciji nekoliko meštana Banje i Čačana.
 
Međutim, most nikada nije dobio upotrebnu dozvolu od nadležnih, i rešenjem građevinskog inspektora pre nekoliko godina stavljen je van upotrebe.
 
Na mostu se u više navrata u prošlosti nalazila tabla sa upozorenjem da na njemu ne bi trebalo da bude više od pet osoba, kao i da nije bezbedan. Upozorenja su, međutim, uvek bivala uklonjena od strane nepoznatih osoba.
  • zztop

    25.10.2022 14:23
    Sad kad to preuzme vesić padat će i veći mostovi...
  • LudaBudaletinaJedna

    25.10.2022 09:10
    Na ulazu u Stelenboški univerzitet u Južnoj Africi piše: “Za uništenje bilo koje nacije ne trebaju atomske bombe i dalekometne rakete. Potrebno je samo smanjenje kvaliteta obrazovanja i dozvola prepisivanja i varanja na ispitima. Pacijenti umiru od takvih doktora. Zgrade se ruše od takvih inženjera. Novac se gubi iz ruku takvih ekonomista. Pravda nestaje pored takvih jurista i sudija. Krah obrazovanja je krah jedne nacije.”
  • Osveta loših đaka

    25.10.2022 09:09
    Kada se napravi država u kojoj ni jedan sistem nije funkcionalan, kada je sve podređeno volji i odluci jednog, kada svi priučeni, neškolovani srebroljubi poslušnici tu vide svoju priliku da ape malo i kada se sve odluke donose adhoc - za očekivati je da se zabrani korišćenje neispravnih mostova tek kada se desi tragedija, da se tajno skupo plaćaju konsultantni tek nakon katastrofe od više milijardi eura štete itd. Nastavi niz.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija