Pomoć za završetak porodičnih domova dobile 22 porodice povratnika iz Nemačke i drugih zemalja

U okviru projekta namenjenog povratnicima iz Nemačke i drugih zemalja zapadne Evrope "Podrška za novi početak", organizacija EHO obezbedila je pomoć za poboljšanje uslova stanovanja u 22 kuće.
U pitanju su porodice u Sremskoj Mitrovici, Rumi i Pećincima, saopšteno je danas.
Pored povratničkih porodica, pomoć su dobile i porodice iz ugroženih kategorija društva.
Rukovodilac programa Nemačke razvojne saradnje (GIZ) "Migracije za razvoj" Marija Bogdanović, u okviru kojeg je finasiran ovaj projekat podrške, povodom toga je izjavia da je tokom dve godine trajanja projekta podršku u stanovanju u vrednosti od 140.000 evra dobilo 50 korisnika.
 
Pomoć je obezbeđena u vidu građevinskog materijala za popravku kuća, stručne podrške inženjera EHO-a na terenu tokom građevinskih radova, kao i plaćeni instalaterski i keramičarski radovi za nova kupatila, dok su ostale građevinske radove porodice izvele sopstvenim sredstvima.
  • Marica

    05.02.2024 15:08
    Potrebno mi je Material
    Potrebno mi je Material poprake kuce

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija