Predstavništvo Sankt Peterburga otvoreno u Beogradu

U Beogradu je otvoren Informacioni poslovni centar Sankt Peterburga koji je zvanično predstavništvo ovog grada u cilju promovisanja njegove ekonomije.
Predstavništvo Sankt Peterburga otvoreno u Beogradu
Foto: Pixabay
Svečano otvaranje centra organizovano je u okviru Kulturno-poslovne misije Sankt Peterburga u Srbiji. 
Otvaranju je prisustvovao ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko, a na čelu zvanične delegacije iz Rusije bili su član Vlade Sankt Peterburga i predsednik Komiteta za spoljne poslove ovog grada Jevgenije Grigorjev.
Dogovor o otvaranju Centra postignut je u novembru prošle godine, tokom posete gubernatora Sankt Peterburga Aleksandra Beglova.
 
Među ključnim zadacima Centra su promovisanje Sankt Peterburga kao proizvođača konkurente robe, kao i razvoj trgovinsko-ekonomskih veza peterburških i srpskih preduzeća.
  • Обсервер

    27.10.2022 13:04
    Равнотежа
    У Загребу отворен Дом, Украинско хрватског пријатељства !
  • 65+

    27.10.2022 09:56
    Ala ih je mlogo a i zajebani, bahati. Ne pozeleti ih u zgradi. Misle, puni love pa im se moze.
  • Stevan

    26.10.2022 16:33
    Gluposti
    Zašto lepo ne kažu predstavništvo FSB? Kraće je, a i tačnije od pominjanja Sankt Petersburga.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Danas se slavi Dan pobede nad fašizmom

Dan pobede nad fašizmom obeležava se danas u znak sećanja na 9. maj 1945. godine, kada je bezuslovnom kapitulacijom Nemačke okončan Drugi svetski rat u Evropi.

Kamioni na Horgošu čekaju šest sati

Teretna vozila na izlazu iz Srbije na graničnom prelazu Horgoš čekaju šest sati, dok je zadržavanje kamiona na prelazu Kelebija u smeru ka Mađarskoj tri sata.