Vučić zakazao hitnu sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić reagovao je na pismo koje su mu uputili predstavnici Srpske liste, i zakazao sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.
Kako pišu Novosti, sednica je zakazana za četvrtak, 27. oktobar u 10 časova.
Srpska lista je tražila hitan sastanak sa predsednikom države.
"U ime srpskog naroda sa Kosova i Metohije, a u odnosu na najavu Aljbina Kurtija da će 1. novembra početi sa otimanjem imovine naših građana i vozila sa srpskim registarskim oznakama, mi politički predstavnici Srba sa Kosova i Metohije tražimo hitan sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem", saopštili su iz Srpske liste.
 
"Najave nasilnih akcija protiv našeg naroda od strane Aljbina Kurtija, posebno na severu Kosova i Metohije, izazivaju strah i neizvesnost te je potrebno da se najhitnije sastanemo i dogovorimo kako da se sačuva mir i sigurnost građana, ali i vitalni interesi našeg naroda, jer je svima jasno da naš narod ne pristaje na jednostrane poteze Prištine koji ima za cilj progon svega što je srpsko sa ovih prostora", navodi se u saopštenju.
 
"Poslednje izjave Aljbina Kurtija jasno ukazuju da u Prištini ne postoji volja za pronalaženjem rešenja i kompromisa, već isključivo želja za izazivanjem krize i tenzija, posebno na severu Kosova i Metohije. Srpski narod na Kosovu i Metohiji veruje svojoj državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću da ćemo zajedno odgovoriti svim izazovima koji su pred nama", zaključuju iz Srpske liste.
  • Kosta

    26.10.2022 22:22
    Kosta
    E hvala AV sto ukida prvu,hepi..daga negledam vise i njegove analiticare koje mi placamo! Nek ispira mozgove ove na mts! Mrsss
  • Babun

    26.10.2022 22:02
    Dramoser opet u akciji…
  • Zoran

    26.10.2022 20:01
    Koji put
    Sad će Vučić da reši problem, da digne dva polupana ruska aviona, da zaplaši Albance.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija