Danas sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, pre toga sastanak Vučića sa Srbima sa Kosova

Predsednik Aleksandar Vučić sazvao je za 10 časova sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost.
Danas sednica Saveta za nacionalnu bezbednost, pre toga sastanak Vučića sa Srbima sa Kosova
Foto: FoNet (Milica Vučković)
Pre toga razgovaraće sa Srbima sa Kosova i Metohije na njihov zahtev.
Sednica je zakazana nakon što su predstavnici Srpske liste zatražili hitan sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem zbog najave Aljbina Kurtija da će 1. novembra početi sa, kako su naveli, "otimanjem imovine naših građana i vozila sa srpskim registarskim oznakama".
Rok koji je Priština odredila za preregistraciju tablica na Kosovu i Metohiji ističe 31. oktobra, a Kurti je naveo da taj rok neće biti produžen, uprkos apelima Zapada.
 
Portparol Evropske unije Peter Stano, uoči isteka roka za preregistraciju vozila na KiM, pozvao je Beograd i Prištinu da se uzdrže od jednostranih koraka koji vode ka eskalaciji situacije, kao i da usmere svu energiju i napore na ostvarivanje napretka u dijalogu.
 
Američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar izjavio je da još nije dobio odgovor Prištine o zahtevu da za 10 meseci prolongiraju rok za preregistraciju vozila sa srpskih na lokalne tablice.
 
"Nadam se da će oni pozitivno odgovoriti na zahtev ne samo SAD, već i ostatka Kvinte, EU i specijalnog predstavnika Miroslava Lajčaka", rekao je Eskobar.
  • Dzindzirajlo

    27.10.2022 11:34
    Ajd ovako
    Kosovo je Srbija,raspisite vanredne izbore za prolece gde mogu da uvestvuju svi gradjani Kosova.
  • Milos

    27.10.2022 09:55
    Milos
    Kada mogu Izvrsitelji da otimaju kola zbog neplacene informatike sto je Kriminal! Kosovske vlasti sa Pravom mogu svima zabraniti ko nema tablice drzave u kojoj zivota da zabrane voziti! Podrzavam potez Republike Kosovo!
  • ST

    27.10.2022 08:22
    Televisa presenta...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.