Komandant Kfora: Neće biti tolerisano kršenje slobode kretanje za sve zajednice na Kosovu

Komandant Kfora Anđelo Mikele Ristuči upozorio je gradonačelnike opština na severu Kosova da se neće tolerisati kršenje slobode kretanja za sve zajednice i pozvao ih da se uzdrže od nasilja.
Komandant Kfora: Neće biti tolerisano kršenje slobode kretanje za sve zajednice na Kosovu
Foto: Pixabay
Ristuči je sa predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem i gradonačelnicima četiri severne kosovske opštine razgovarao o opštoj situaciji, posebno o bezbednosnim aspektima na severu Kosova.
On je, kako je navedeno, uverio gradonačelnike opština sa srpskom većinom da Kfor pomno prati situaciju, posebno na severu Kosova.
Dodao je da Kfor ostaje fokusiran na svakodnevno sprovođenje svog mandata, koji proizilazi iz Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN - da obezbedi bezbedno i sigurno o okruženje i slobodu kretanja za sve zajednice koje žive na Kosovu, kaže se u saopštenju.
 
Pozvao  je sve strane da izbegavaju jednostrane akcije, da se uzdrže od nasilja i da se konstruktivno angažuju u dijalogu.
 
"Kfor ostaje nepristrasan i posvećen obezbeđivanju bezbednosnog okvira u kome može da se nastavi dijalog Beograda i Prištine uz posredovanje EU", navodi se u saopštenju.
 
U ponedeljak, 31. oktobra, ističe rok koji je vlada Kosova odredila za konverziju automobilskih tablica koje izdaje Srbija u registarske tablice Republike Kosovo.
 
Predstavnici Srba upozorili su na blokadu puteva ukoliko, kako su rekli, nadležni preduzmu mere za oduzimanje automobila sa srpskim tablicama. To je rekao, Rakić nakon sastanka u Beogradu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.
  • vvdown

    31.10.2022 13:54
    top@ Tako je, ne smeš samo kršiti akone poput "biti srpske nacionalnosti na javnom mestu" ali ako imaš nameru rabijati imovinu srba ili ih kamenovati to je itekako dovoljeno. Ipak nadam se da ćeš doživeti sudbinu Srba sa KiM, identičnu, jer mislim da tačno toliko aslužuješ.
  • zztop

    28.10.2022 11:09
    Ako si dobronameran možeš na kosovu svuda da se krećeš i svuda ćeš biti dobro primljen , pitajte one koji su bili...
  • Mm

    28.10.2022 09:24
    Mm
    A sto neblokiraju Merdare? Tamo nesme vec lokalne prelaze Jarinje,Brnjak gde je 20% prometa! Ajde bre dripci Nazadni!!! Decenijama nam isisavate,novac kako bi vestacki ziveli na Kosovu i deo lakovernih gradjana,varali!!! Nema toga,vise! Zakon vazi za svakog gradjanina ko zivi u toj drzavi!!! Onda i mi u Srbiji ustajemo na blokade zbog,preregistracija i uzimanje para...a otimanje imovine vec imamo od strane Izvrsitelja koju AV podrzava sa Policijom!!! Marsss bree dosta je bilo svega jer sve se placa!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.