Preminuo mladić kome su tokom pregleda probušena creva

Marko Stojanović (30) iz Svilajnca, koji je, posle komplikacija u Opštoj bolnici u Ćupriji, prebačen u Klinički centar u Beogradu, preminuo je sinoć.
Preminuo mladić kome su tokom pregleda probušena creva
Foto: 021.rs (arhiva)
To je za "Novosti" potvrdila njegova supruga Nikolina Antić.
- Marko je u ponedeljak otišao na kolonoskopiju, jer se već duže vreme žalio na nadutost stomaka. Pregled je urađen u Opštoj bolnici u Ćupriji. Kako smo saznali, tokom kolonoskopije probušeno mu je debelo i tanko crevo - ispričala je ona ranije.
 
Rekla je i da mu je, nakon toga, u operacionoj sali tokom intubacije probušeno plućno krilo. 
U Opštoj bolnici u Ćupriji navedeno je za "Novosti" da će biti utvrđeni svi detalji ovog slučaja. 
 
Dr Slobodan Gajić, direktor Bolnice, rekao je da je odmah sproveden vanredni unutrašnji stručni nadzor o pružanju zdravstvene zaštite pacijentu, da je medicinsko osoblje dalo pismene izjave i da će svi biti usmeno saslušani. Izveštaje će, rekao je, poslati Minstarstvu zdravlja.
 
- Prilikom kolonoskopije uvek može da dođe do neželjenih komplikacija. Kao i kod svake invazivne metode, poput koronarografije, tokom koje može da pukne koronarna arterija, a kod gastroskopije je moguća povreda jednjaka i želuca - naveo je dr Gajić.
  • Qwer

    01.11.2022 09:46
    .
    Kod nas zdravstvo Ne Postoji. Ni privatno ni drzavno.
  • pacijent

    31.10.2022 12:50
    Državno zdravstvo je odavno upropašćeno i uništeno. Mnogi su na tom projektu radili godinama, stvorili su od zdravstvenih ustanova političke organizacije u kojima te niko ne pita kako se leči pacijent već ko je u kojoj stranci, ko je u kojoj šemi... nestručnih na sve strane, stručni su ili pobegli glavom bez obzira ili su gurnuti u ćošak u državnim ustanovama i napravljeni budalama. ...
    Funkcioneri po bolnicama su uglavnom loši lekari koji se laktaju raznim načinima da bi samo seli u fotelje...njih ne interesuje pacijent i kako ga izlečiti...
    creva buše na sve strane samo se to zataškava ... a drugih propusta još više... teško nam se piše...
  • ja

    31.10.2022 11:38
    zdravstvo
    dosli smo do toga da ako smo bolesni ne idemo kod lekara uopste pa dok traje, kao u 19. veku. Ko ima pare moze da proba kod privatnika, mozda bude bolje srece

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Cigarete ponovo poskupele

Cigarete su ponovo poskupele, a u Službenom glasniku su objavljene nove cene koje će važiti od 7. maja.