Održavanje sistema za naplatu putarine koštaće 1,5 milijardi dinara

Održavanje sistema za naplatu putarine u Srbiji u naredne tri godine koštaće 1,5 milijardi dinara (oko 13 miliona evra), vidi se iz oglasa o javnoj nabavci.
Održavanje sistema za naplatu putarine koštaće 1,5 milijardi dinara
Foto: 021.rs
Naime, kako piše Nova ekonomija, "Putevi Srbije" raspisali su tender za održavanje opreme i softvera na naplatnim stanicama koje se nalaze na deonicama autoputeva: Beograd – Niš – Preševo, Niš – Dimitrovgrad, Šimanovci – Šid, Stara Pazova – Subotica, Obrenovac – Preljina – Požega i Pojate – Preljina (Moravski koridor).
Od firme koja želi da radi ovaj posao se traži potvrda da je u periodu od oktobra 2019. godine do oktobra 2022. godine realizovala ugovore u ukupnoj vrednosti od najmanje dve milijarde dinara sa PDV-om, a koji se odnose na održavanje sistema za naplatu putarine.
Takođe, uslov je i da firma ima minimalno deset vozila.
 
Rok za podnošenje ponuda je 25. novembar.
 
Održavanje sistema za naplatu putarine do sada su radili Intitut "Mihajlo Pupin" i Institut "Mihajlo Pupin – Automatika".
 
Instutut Mihajlo Pupin je u vlasništvu Vlade Srbije.
 
Ugovor sa njima je zaključen 2019, na period tri godine i na ukupnu cenu radnih sati stručnih radnika od 10.007,5 dinara, bez PDV-a.
 
U ugovoru je pisalo i da ukupna vrednost izvršenih usluga ne može biti viša od 250 miliona dinara na godišnjem nivou.
 
Tadašnjom specifikacijom nije bilo obuhvaćeno 10 naplatnih stanica u okviru Moravskog koridora (Pojate-Preljina).
 
Održavanje sistema, kako piše u tehničkoj specifikaciji, obuhvata preventivno i korektivno održavanje.  Preventivno održavanje obavljaće se dnevnim obilaskom naplatnih stanica i obuhvata podešavanje, podmazivanje i eventualnu zamenu elemenata za koje se procenjuje da će otkazati. Кorektivno održavanje se obavlja putem zamene sklopova i kompletnih delova, a zatim njihovu popravku u radionici, piše u tehničoj specifikaciji.
  • Majstor

    01.11.2022 19:58
    De Ja Vu
    Iii..."austrijska" firma da održava rampe u Srbiji??!! Gde li su ostvarili promet?? U Austriji? -vinjete. Sloveniji? -vinjete. Nemačkoj?-ni rampe ni vinjete. A možda uzmu kajmak a realno održavanje ostane dosadašnjim firmama??
    Eee, Nebojša džavolčiču...
  • Rotkvarija

    30.10.2022 10:23
    To ti je kao ono
    Raspišeš tender za nabavku 10 rolni toalet papira, a uslovu stoji da može da učestvuje firma koja je imala promet najmanje 100 miliona rolni za prošli mesec.
    Poveži vazduplohov sa Nebojšom iz Beograda i ...
  • Miki

    30.10.2022 10:20
    A koliko će oteti od naroda za tri godine???Cenim oko 2,5 milijardi evra tako da...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Preminuo novinar Bojan Tončić

U Beogradu je u 57. godini, nakon duge bolesti, preminuo novinar Bojan Tončić, saopštilo je danas Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS).

Uhapšen zbog pokušaja ubistva u Mirijevu

Policija u Beogradu je, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom, uhapsila M. P. (41) zbog sumnje na pokušaj ubistva, saopštili su danas iz Ministarstva unutrašnjih poslova.