LSV poručio Brnabić: Ako ćutite na postavljanje Hortijeve biste - to znači da odobravate

Liga socijaldemokrata Vojvodine pitala je predsednicu Vlade Srbije Anu Brnabić da li je njen kabinet preduzeo bilo kakve korake u cilju uklanjanja biste ratnog zločinca Mikloša Hortija.
Hortijeva bista je krajem avgusta postavljena u zgradi mađarskog parlamenta u Budimpešti.
"Postavljanje ove biste samo je poslednji u nizu primera rehabilitacije Hortija, čija je politika savezništva sa Hitlerovim nacizom u smrt odvela stotine hiljada ljudi. LSV je još pre četiri nedelje uputila dopis Ambasadi Mađarske u Beogradu kojim je zatražila uklanjanje biste. Od premijerke Brnabić LSV je tada zatražila da podrži ovu inicijativu i u ime Vlade Srbije zatraži hitnu reakciju mađarskih institucija", kaže LSV u saopštenju.
Ova stranka konstatuje da je ćutanje države Srbije "na ove bezobzirne pojave istorijskog revizionizma nedopustivo". 
 
"Ćutanje znači odobravanje ovakvih postupaka", zaključuju ligaši.
 
  • Ззз

    31.10.2022 08:53
    Споменик
    Посланик мађара Балинт је у скупштини то бранио,да је то по уставу,..Значи да тај члан закона треба да се промени.Кад дође ту Мађар он је поносан на Хортија и његове трофеје и мисли да је требао још да их има...Кад се ЖРТВАМА пали свећа изазива очај тугу и мржњу!
  • badminton

    30.10.2022 15:10
    eh ligasi, zasto pitate anu za to?

    zar nije bolje da to nenad pita svog drugara aleksandra, inace sefa aninog?

    time bi ustedeli na vremenu, jer ne bi morala ana da ga pita sta da radi.

    ili bi vi da se prikazete kao neko ko ima stav i kome je stalo, a da time ne ugrozite svoju poziciju i odnose sa aleksandrom (kao nekada sa borisom)?
  • Slobodan građanin

    30.10.2022 14:14
    Zašto
    Zašto se vi bunite protiv biste Hortija?
    Pa Horti je bio fašista a vi jeste fašisti. Vi dajete podršku Srpskoj Nazadnoj SRANCI da u Novom Sadu podignu spomenik navodnim žrtvama terora komunista a ustvari saradnicima okupatora tj Hortija i mađarskih fašista.
    Koji moj se vi bunite?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Nedelja ponosa u Beogradu od 2. do 8. septembra

Nedelja ponosa u Beogradu biće održana od 2. do 8. septembra, a program će obuhvatiti 30 događaja fokusiranih na nekoliko segmenata - prajd umetnost, pozorište, poezija i drag umetnost.