Dveri: Nedelja mora da bude neradna i posvećena porodici

Pokret Dveri saopštio je da je neophodno da nedelja u Srbiji bude neradna i u privatnom sektoru, kako bi taj dan služio za odmor i bio posvećen porodici.
Dveri: Nedelja mora da bude neradna i posvećena porodici
Foto: Pixabay (ilustracija)
Dveri kažu da su zbog toga parlamentu podneli i predlog izmena i dopuna Zakona o radu.
Dveri su ocenile da se u Srbiji, od svih evropskih država, u radu provede najviše časova u toku nedelje - 43,5 i da je jasno zašto nedelja i u Srbiji mora biti zakonski regulisana kao neradni dan.
U Holandiji radna sedmica traje 31,2 sata, u Danskoj, Norveškoj i Nemačkoj nešto malo više od 34 sati, i prema navodima Dveri, iz primera ovih evropskih zemalja se vidi da produktivnost uopšte na zavisi od broja radnih sati, "što je teza koju aktuelna vlast uporno pokušava da nametne".
 
Austrija, Belgija, Кipar, Grčka, Češka, Francuska, Nemačka, Mađarska, Island, Luksemburg, Holandija, Španija, Poljska i Velika Britanija su evropske države koje imaju neradnu nedelju, u tom pravcu razmišlja se i u Italiji, dodale su Dveri ističući da u okruženju Crna Gora i Severna Makedonija već imaju neradnu nedelju, a na tom putu je i Hrvatska.
 
"Jedino predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručuje građanima da 'dok je živ neće da prihvati da nedelja bude neradna i da ko hoće da ne radi nedeljom, neka ide u druge zemlje'", napomenule su Dveri.
  • Bojan

    31.10.2022 10:25
    Ko neće da radi nedeljom nek nađe posao koji mi to omogućava. Ako si dobar/a samo za kasu u supermarketu, onda trpi.
  • NV

    31.10.2022 06:56
    Upotpunosti podrzavam da nedelja bude neradna!!!BRAVO za predlog!BRAVO ZA DVERI!!!
  • Ивица

    30.10.2022 20:21
    Браво
    Браво за предлог!
    Ми смо иначе прилично неорганизовано и себично друштво.
    Колико ово пуно значи човеку, зна само онај ко се налази у ситуацији да мора радити недељом. Нама живот пролази, а не успевамо да се породично окупимо ни за велике празнике (супруга ради у трговини и за Ускрс и за Божић), а камоли недељом.
    Тужни смо и фрустрирани због тога и ова иницијатива нас баш радује - коначно да неко помисли и на нас мале и слабе.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Dačić: Vučić najviše izložen pretnjama

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najviše izložen pretnjama i da se nijedna od pretnji ne odbacuje kao lažna ili neozbiljna.

Kamioni čekaju pet sati na Batrovcima

Prema informacijama iz Uprave granične policije, putnička vozila čekaju na izlazima iz zemlje na dva prelaza, pola sata na Gradini i 35 minuta na prelazu Preševo.