Dr Žujović: Ministarka zdravlja i sama radila privatno, a sad priča da je to izvor korupcije

Novopostavljena ministarka zdravlja Danica Grujičić, koja je rekla da lekari ne treba da rade u privatnoj i državnoj praksi, i sama je radila u privatnoj praksi četiri godine.
To je za N1 rekao pulmolog Dejan Žujović.
"To saopštenje je dala dva dana nakon raskida ugovora kod privatnika u Republici Srpskoj", rekao je Žujović.
Žujović kaže da i sam radi u državnoj i privatnoj praksi zbog materijalnih razloga i kaže da se oseća prozvanim izjavom ministarke da je takav rad izvor korupcije.
 
Ističe da je ta mogućnost dozvoljena zakonom i da u slučaju korpucije nadležni treba da dokažu da ima koruptivnih elemenata u njegovom radu.
 
Upitan o slučajevima da lekar iz državnog sistema upućuje na privatne ustanove, kaže da to ne sme da se radi, da mora da se kažnjava i da pacijenti takve slučajeve treba da prijavljuju.
 
Kako kaže, u državnu ordinaciju često dolate pacijenti sa izveštajima iz privatnih klinika gde su imali "90 odsto nepotrebne dijagnostike".
 
Na pitanje da li se državni lekari leče u privatnim bolnicama, Žujović odgovara – "apsolutno da". Rekao je da i on gotovo svu dijagnostiku radi privatno, zato što u državnom sistemu nije mogao da dođe na red za magnetnu rezonancu srca.
  • Lee

    31.10.2022 14:24
    Korupcija
    U Aranđelovcu, većina lekara radi i u privatnoj praksi. U društvenom sektoru "nema termina" i lekar vas šalje u privatan sektor gde honorarno radi. Skoro svi specijalisti to rade. Ako ih prijaviš, a samo je jedan ili dva u specijalizaciji koja ti je potrebna, dobićeš termin na " kukovo leto". Toliko za "ove poštene" koji bi da de ništa ne menja. Ako je dr. Danica radila honorarno u frugoj bržavi, gde ne prima platu vi gospodo radite u ovoj državi Srbiji od koje očekujete sve.
  • Mila

    31.10.2022 13:36
    trestle se gora rodio se mis
    Nema nista od toga. To je samo bacanje prasine u oci sirotinji. Vecina lekara radi kod svojih kolega koji imaju privatne ordinacije. Svi oni upucuju pacijente na razna snimanja gde oni rade. Gospodja ministarka se dobro obogatila u Bijeljini.
    Jos 2014 urolozi u Novom Sadu su naplacivali u njhovim privatnim ordinacijama preglede 5.000 hiljada bez racuna. Sve to nadlezni znaju ali njima to odgovara.
  • Гоги

    31.10.2022 12:18
    Докторима
    подићи плату на 2000е, забранити приватну праксу ко хоће да раду државној установи, осавременити школство за медицинаре, обезбедити им савремен алат у болницама да могу да раде.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija