Inspekcija u bolnici u Ćupriji zbog smrti muškarca kome su tokom pregleda probušena creva

Inspekcija Ministarstva zdravlja od jutros je u Opštoj bolnici u Ćupriji, piše Nova.rs.
Inspekcija u bolnici u Ćupriji zbog smrti muškarca kome su tokom pregleda probušena creva
Foto: 021.rs (Ilustracija)
Nova.rs piše da će zdravstveni inspektori tokom narednih dana sprovesti kontrolu i proveru stručnog rada u pružanju zdravstvenih usluga u slučaju pacijenta ove ustanove Marka Stojanovića (30), koji je preminuo nakon komplikacija prilikom kolonoskopskog pregleda.
Zbog nadutosti i problema sa varenjem tridesetogodišnji Marko iz Svilajnca je 24. oktobra otišao na kolonoskopski pregled u Opštu bolnicu u Ćupriji, nakon čega je došlo do brojnih komplikacija, zbog kojih su se lekari za njegov život borili, prvo u ovoj ustanovi, a potom i u Univerzitetskom kliničkom centru Kragujevac, da bi tek na kraju bio prebačen u Urgentni centar u Beogradu, gde je preminuo.
Njegova supruga je ranije za portal Nova.rs ispričala da je Marko na pregled otišao "zdrav i prav", a da je, kako tvrdi, zapao u komu posle greške lekara, koji su mu prilikom pregleda probušili tanko i debelo crevo, a kasnije, tokom hitnog prebacivanja na hirurgiju, probušili i plućno krilo u procesu intubacije.
 
U bolnici u Ćupriji prošle nedelje hitno je pokrenut postupak vanredne unutrašnje provere kvaliteta stručnog rada u pružanju zdravstvenih usluga, potom je o svemu obavešteno Ministarstvo zdravlja i zdravstvenA inspekcija, koja je danas izašla na teren.
 
Telo Marka Stojanovića trenutno se nalazi na obdukciji, posle čega se očekuju prvi rezultati, koji će dodatno pomoći da se utvrdi ko je kriv za smrt ovog mladog čoveka, supruga i oca jednogodišnjeg deteta.
  • ...

    31.10.2022 14:55
    da dopunim
    @komisija

    desava se
  • Pera

    31.10.2022 13:38
    Inspekcija??? Najavimo se u napred,sredite to malo sve..malo cemo da vas grdimo i to je to..Alo oloska bagro i pipavih prstiju ministarko. Kakva inspekcija bre!? Tuzilastvo i maricu treba tamo da saljete! Ministarka sto pre da da otkaz i da se pozove na odgovornost! Vi gradjani Cuprije mu_da nemate..kvazi lekari vam ubijaju decu vi sedite kuci i ne protestujete,sutra ce neko vase dete da ide na lecenje kod rezimskih lekara sa kupljenim diplomama.Sram da vas bude.
  • Kamiondžija

    31.10.2022 13:01
    Šta će inspekcija? Da im proveri znanje koje nemaju?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.