FOTO: Švercovali srebro u konzervi nudli, jastuku i garderobi

Carinici su krajem oktobra u nekoliko prekršaja otkrili preko tri kilograma srebra, skrivenih u konzervi nudli, u jastuku za putovanje i među garderobom putnika.
Najneobičniji takav pokušaj otkriven je 29. oktobra na prelazu Preševo, kada je na ulazu u zemlju za detaljan pregled izdvojen kamper stranih registarskih oznaka, kojim je sam putovao 52-godišnji strani državljanin.
Tokom detaljne kontrole u kuhinjskom delu kampera carinik je pronašao naizgled neotvorenu konzervu nudli, čija je neuobičajena težina ukazivala da je u njoj nešto sakriveno.
U konzervi je umesto testenine pronađeno 37 srebrnih kovanica "Suid Afrika", "Elizabeth II" i "Republic of Armenia", kao i dve zlatne pločice "Hereeus".
 
 
Kako je reč o stranom državljaninu, sud je u hitnom postupku doneo odluku o oduzimanju krijumčarenog srebra i zlata, a putnik je i novčano kažnjen zbog prekršaja.   
 
Dva slična slučaja zabeležena su i tokom protekle nedelje i na prelazu Gradina kada je zaplenjeno oko dva kilograma srebrnog nakita.
 
Neobičan pokušaj krijumčarenja preko 600 grama srebrnog prstenja, narukvica i lančića u jastuku za putovanje sprečen je na ovom prelazu 27. oktobra.
 
Prekršaj je otkriven kada je na ulaznoj strani za detaljan pregled izdvojen autobus strane registracije koji je saobraćao na relaciji Istanbul - Sarajevo.
 
Kada su svi putnici preuzeli prtljag, tokom kontrole unutrašnjosti autobusa, na mestu gde je prethodno sedela jedna putnica, pronađen je neobično težak jastuk za putovanje. Kada su carinici pogledali njegovu unutrašnjost ispostavilo se da su u sunđerastom punjenju sakrivene kesice sa srebrnim nakitom.
 
Oko 1,3 kilograma različitog srebrnog nakita zaplenjeno je i nekoliko dana ranije na ovom istom prelazu. Pokušala je da ga prokrijumčari putnica autobusa koji je saobraćao na liniji Istanbul - Novi Pazar, tako što ga je sakrila u torbu sa garderobom.
  • Msp

    31.10.2022 13:24
    I sta
    Bi sa nakitom
    Nema ga nestao a gde pogadjajte.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija