Kineski državljanin izjavio da je tukao ćerku jer je odbila da nastavi trening

Kineski državljanin W.L. priznao je na saslušanju u tužilaštvu da je tukao svoju maloletnu ćerku, što se vidi na snimku koji je objavljen pre nekoliko dana na društvenim mrežama.
Kineski državljanin izjavio da je tukao ćerku jer je odbila da nastavi trening
Foto: Pixabay (ilustracija)
On je na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu rekao da je njegova ćerka tog dana odbila da nastavi trening i da je zbog toga hteo da je vrati na teren, saopštilo je ovo tužilaštvo.
Kazao je da mu "nije bila namera da je povredi" i da je "tradicija u Kini da se poštuje hijerarhija, te da on smatra da je "ispravno postupio jer je to u Kini dozvoljeno".
Nakon saslušanja, tužilac je predložio sudu da mu se odredi pritvor zbog opasnosti od bekstva, kao i zbog uznemirenja javnosti, a s obzirom na način izvršenja dela koje mu se stavlja na teret kao i propisanu kaznu.
 
W.L. se sumnjiči za krivično delo nasilje u porodici za koje je zaprećena kazna zatvora od dve do 10 godina.
 
Podsećamo, pre nekoliko dana na društvenim mrežama se pojavio snimak fizičkog zlostavljana, na kojem se vidi kako on šamara i vuče devojčicu, a onda je nakon što je pala na zemlju šutira.
  • a

    01.11.2022 11:52
    Da,opste poznato da kinezi forsiraju svoju decu da budu ekstra uspesna u skoli i svemu sa cim se bave,ovo je previse ekstreman primer.

    Npr. ako se roditeljima ne svidja izbor partnera koje sin ili cerka odabere, nece nista biti ni od braka ni od veze,njihova kultura je takva da se roditelji postuju i imaju zadnju rec u svemu.
  • Б

    31.10.2022 21:52
    А у Кини...
    Живим у Кини и не само да је ово могуће, већ се редовно дешава, лично сам видео више него једном (углавном шутирање или ударање по рукама, ређе по лицу). Сматра се да су деца у неку руку својина родитеља, а родитељи и породица одговорни за њихово понашање. То што је рекао о хијерархији је заправо кључно - сматра да ге је дете осрамотило у јавности. Вероватно ће тражити да му ћерка напише извињење, уколико је довољно одрасла да може да пише.
    На кинеским медијима је објављена сва сила примера, али не тако драстичних: један отац је сео на сред пута и почео да урла да полиција дође и одведе га у затвор, јер своју ћерку не може да научи математику. Други је од викања на децу задобио дислокацију вилице.
    Најбоље би му било да се врати у Кину заједно с дететом, али је то у овом тренутку изузетно тешко због корона вируса. Морао је да се распита о обичајима земље где иде.
  • Stefan

    31.10.2022 20:15
    @Masha Amini
    A za žene da se ublaže kazne, treba onu što je krvnički tukla trogodišnju kćerku osloboditi i nagraditi, jer eto nije muškarac..

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Pritvor zbog pranja novca za troje uhapšenih

Viši sud u Beogradu danas je odredio pritvor do 30 dana okrivljenima P.D, D.P. i A.S. koji se terete za udruživanje radi vršenja krivičnog dela i pranje novca, saopštio je taj sud.