Vučević o obaranju drona: Leteo iz pravca Jarinja, nebo nad Srbijom bezbedno, čestitam našoj Vojsci

Ministar odbrane Miloš Vučević rekao je da je dron koji je Vojska Srbije oborila leteo iz pravca Jarinja ka opštini Raška.
On je dodao da je Vojska Srbije ovim zaštitila nebo nad našom zemljom i da je pokazala, kako je kazao, pravovremenost, prenela je Nova.rs.
"Čestitam pripadnicima Vojske Srbije na akciji i na preciznosti i odlučnosti da štite nebo. Nebo nad Srbijom je bezbedno", rekao je Vučević.
Upitan o pretpostavkama čiji bi oboren dron mogao da bude, Vučević je rekao da pravac kretanja drona "jasan i da pokazuje sa kog područja dolazi".
 
"Istraga je pred nama koja će utvrditi i ukazati kuda nas tragovi vode i ko bi mogao da bude vlasnik drona. Imaćemo jasnu sliku u narednim danima i satima", rekao je Vučević.
 
Podsetimo, jedinice Vojske Srbije su u popodnevnim časovima, nakon pravovremenog otkrivanja i praćenja, neutralisale komercijalni dron koji se kretao iz pravca Kopaonika ka Raški.
 
"Dron je oboren primenom mera elektronskog ometanja, u neposrednoj blizini vojnih objekata u garnizonu Raška", navedeno je u saopštenju ministarstva.
  • Ivan

    03.11.2022 08:03
    Ja se iznenadih
    Ja se iznenadih - vrapci jutros idu peške.
    Sad mi je jasnije...
  • Trap

    03.11.2022 07:40
    Skit
    Čestitamo lovačkom društvu iz Raške i Kopaonika na uočavanju i obaranju drona
  • Лиманац

    03.11.2022 07:39
    Живела Србија!
    Честитке Војсци Србије и Министарству одбране!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija