Luku Bojovića proteruju iz Španije posle 18 godina zatvora

Luka Bojović će biti proteran iz Španije posle izdržane kazne zatvora, navode u Ministarstvu pravde.
Luku Bojovića proteruju iz Španije posle 18 godina zatvora
Foto: 021.rs
Ministarstvo pravde saopštilo je danas da je od španskih organa obavešteno o pokretanju postupka proterivanja srpskog državljanina Luke Bojovića koji je u toj zemlji služio kaznu od 18 godina zatvora zbog učešća u organizovanom kriminalu.
U saopštenju objavljenom na sajtu ministarstva pravde se navodi i da se protiv Bojovića u Srbiji trenutno ne vodi krivični postupak, niti postoji krivična sankcija koja mu je izrečena i koju Bojović treba da izdržava. 
"Ministarstvo pravde je obavešteno posredstvom ambasade Srbije u Madridu da je u Brigadi za strance i granice Generalne policijske uprave La Korunje otvoren predmet proterivanja srpskog državljanina Luke Bojovića posle izdržane kazne zatvora. O tačnom vremenu i mestu proterivanja Luke Bojovića nismo obavešteni", stoji u saopštenju. 
 
Bojović bi po navodima medija, trebalo da bude pušten na uslovnu slobodu sredinom meseca pošto je odslužio veći deo zatvorske kazne u Španiji.
 
Luka Bojović je u medijima pominjan kao vođa Zemunskog klana a 2015. godine oslobođen je optužbe da je organizovao ubistvo Branka Jeftovića Jorge, kao i da je učestvovao u atentatima na Andriju Draškovića i Zorana Nedovića zvanog Šok kada su ubijeni njihovi telohranitelji. 
  • Kiki

    03.11.2022 08:20
    Vlast ce mu sigurno pozeleti dobrodoslicu u Srbiju. Ako ne ministarsko mesto, bar ce mu dati da zida neke zgrade.
  • komsha

    03.11.2022 07:48
    docek na aerodromu?
    da li ce biti docek dobrodoslice na aerodromu za "gospodina"?
  • S56

    03.11.2022 05:36
    Smena
    Belivuka treba neko da zameni.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija