Sneg u drugoj polovini novembra, zimska služba će posebno održavati prilaze turističkim centrima

Od početka novembra sve ekipe Zimske službe "Puteva Srbije" su u stanju pripravnosti. Pad temperature očekuje nas za vikend a u trećoj dekadi novembra i sneg.
Sneg u drugoj polovini novembra, zimska služba će posebno održavati prilaze turističkim centrima
Foto: 021.rs
Izvršni direktor Sektora održavanja državnih puteva prvog i drugog reda Zoran Stojisavljević navodi za RTS da je zvanično održavanje puteva u zimskim uslovima počelo 1. novembra i trajaće do 31. marta naredne godine. Vozačima savetuje da budu oprezni tokom vožnje, da prilagode brzinu uslovima na terenu i da na put krenu sa tehnički ispravnim vozilom.
Na terenu su 602 ekipe koje će intervenisati i održavati 14.901 kilometar državnih puteva.
"Još uvek su vremenske prilike stabilne, temperatura je veoma visoka tako da naše ekipe što se tiče zimskih intervencija još nisu reagovale. Mi jesmo organizovali zimsku službu i ona je zvanično počela da radi 1. novembra i radiće do 31. marta", navodi Stojisavljević.
 
Ukazuje da postoje jako teške deonice puta kao što su one u brdsko-planinskim predelima.
 
"Kao što je na auto-putu prevoj Mečka prema Ražnju, zatim Čestobrodica, zatim svi prilazi zimskim turističkim centrima, objekti, mostovi preko velikih reka - Dunava i Sava. Tako da u principu na njih se posebno obraća pažnja i posebno se u svim vremenskim prilikama obilaze te deonice", objašnjava sagovornik RTS-a.
 
Ukazuje da će se posebno održavati prilazi turističkim centrima - Zlatiboru, Kopaoniku, Staroj planini, zbog povećanog priliva turista.
 
"Na Kopaoniku iz godine u godinu raste priliv turista, gostiju, tako da sama ta činjenica zahteva veće angažovanje naših službi na tom centru. Tako da smo uveli dodatna vozila koja dežuraju tamo 24 sata i po potrebi intervenišu", navodi Stojisavljević.
 
Ukazuje da se na putevima prvog prioriteta dežura 24 časa, dok se na putevima trećeg prioriteta, regionalnim putevima u brdsko-planinskim krajevima, gde, kako kaže, nema saobraćaja, dežura osam sati.
 
Govoreći o raspoloživoj mehanizaciji navodi da imaju nov vozni park sa savremenim vozilima i opremom za čišćenje snega. Istakao je da ima dovoljno soli i rizle.
  • Mićo

    03.11.2022 11:09
    Održavanje
    Neće oni ništa održavati, njih će i sa ovo najavom opet iznenaditi sneg.

    Kao i svake godine.
  • Joca

    03.11.2022 10:49
    Vest za dve/tri nedelje: Sneg iznenadio putare!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija