Grujičić o smrti mladića nakon kolonoskopije: Radiće se spoljni stručni nadzor

Ministarka zdravlja Danica Grujičić izjavila je danas da inspekcija resornog ministarstva ispituje slučaj Ćuprija, odnosno smrt mladića iz Svilajnca.
On je nakon komplikacija tokom kolonoskopije u bolnici u tom gradu, prebačen u Kragujevac, a potom u Beograd, gde je preminuo u Kliničkom centru Srbije.
"Inspekcija je u ponedeljak bila u Ćupriji i prema njihovom mišljenju, a na osnovu medicinske dokumentacije, komplikacija koja se videla tokom kolonoskopije odmah je ustanovljena", rekla je Grujičić novinarima posle otvaranja kongresa Evropskog udruženja za gornji digestivni trakt u Beogradu.
Ministarka je navela da će odgovor na pitanje odakle su se pojavile ostale komplikacije, morati da pruži spoljni stručni nadzor. Navela je i da očekuje da sledeće sedmice, na njeno insistiranje, inspekcija poseti Ćupriju, Kragujevac, ali i Klinički centar Srbije kako bi se dobila potpuna slika svega šta se dešavalo.
 
"U sastavu komisije biće anestezilog, opšti hirurg i gastroenterolog. Sačekaćemo mišljenje stručnih ljudi", rekla je Grujičić.
 
Inače, mladić je u prošli ponedeljak u Opštoj bolnici u Ćupriji podvrgnut kolonoskopskom pregledu, a zbog nastalih komplikacija, prebačen je u Klinički centar u Kragujevcu, a zatim u u Beograd.
 
Porodica tvrdi da je mladiću tokom kolonoskopije u Ćupriji probušeno tanko i debelo crevo, te da je imao oštećenja jednjaka i plućnog krila.
  • Milan

    04.11.2022 14:13
    Iznad Zakona
    Radice se strucni nadzori i obrazovati razne komisije i na kraju ce vuk pojesti magarca i niko nece odgovarati za smrt mladica kao i u slucaju stradanja gardista u vojnom objektu Karas u Topcideru.
  • Lošmi

    04.11.2022 13:46
    Bebe
    Šta ćemo sa bebi vakcinama???
  • Zataškavanje

    04.11.2022 09:37
    Ovo je početak zataškavanja slučaja, spoljni stručni nadzor, komisije i sve manje naslova u novinama i ide u pravcu da se zaboravi. Setite se pogibije 8 rudara u Sokobanji, niko nije odgovarao, zataškalo se, čak i Vučić nije proglasio ni dan žalosti u Srbiji da bi se što više zataškalo i imao više glasova na izborima. Ovo je dno dna od države

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Zašto je sve manje vrabaca u Srbiji?

Populacija vrabaca u Evropi, ali i Srbiji se smanjuje, mada kod nas to smanjenje još nije alarmantno, rekla je predstavnica Društva za zaštitu i proučavanje ptica Srbije Nataša Jančić.