KRIK osuđen zbog izveštaja sa suđenja u kojem je spomenut Gašić

Sudija Nataša Petričević Milisavljević osudila je KRIK jer je objavio vest sa suđenja kriminalnoj grupi Zorana Jotića Jotke u kojoj je preneo ono što se dešavalo u sudnici.
KRIK osuđen zbog izveštaja sa suđenja u kojem je spomenut Gašić
Foto: 021.rs (arhiva)

KRIK je, kako navodi taj portal, citirao prisluškivani razgovor članova kriminalne grupe u kome se čulo da je direktor BIA-e Bratislav Gašić kod Jotića "na kazanu", a presuda je doneta po Gašićevoj tužbi za povredu časti i ugleda.

Na sajtu Ministarstva pravde na kome može da se prati tok sudskih predmeta objavljena je informacija da je doneta osuđujuća presuda. Razlozi zbog kojih je sudija Petričević Milisavljević osudila KRIK još nisu poznati, kao ni visina novčane kazne, pošto presuda još nije stigla u redakciju. 

Gašić je tužio KRIK u maju prošle godine i tražio da mu se isplati pola miliona dinara zbog navodne povrede časti i ugleda zbog vesti sa suđenja kriminalcu Zoranu Jotiću Jotki. KRIK je u vesti preneo ono što se dešavalo u sudnici – kao dokaz pušteni su prisluškivani razgovori u kojima jedan od optuženih kaže da Jotić ne mora da brine za svoju bezbednost jer je "Gašić kod njega na kazanu" – izraz koji u kriminalnim krugovima znači da jedna osoba dobija novac od druge.
 
Urednik KRIK-a Stevan Dojčinović istakao je da je presuda opasan presedan.
 
"Postavlja se pitanje da li novinari u Srbiji smeju i dalje da izveštavaju iz sudnica. Mi smo tačno preneli ono što se desilo u sudnici i to nijednog trenutka tokom ove parnice nije dovedeno u pitanje. Ne postoji nijedan opravdan razlog da budemo osuđeni pošto smo Gašića pozvali, a čak smo i odložili objavljivanje vesti za sutradan da bismo mu dali dovoljno vremena da odgovori. On do danas nije odgovorio na pitanje o svojim potencijalnim vezama sa Jotkom iako kao funkcioner javnosti duguje objašnjenje", navodi Dojčinović.   
 
Na suđenju, sudija je zabranila većinu pitanja koja su Gašiću postavljali urednik KRIK-a i njegova advokatica, piše taj portal. 
 
Gašić je u sudnici odbio da kaže li je ikada bio u Jotićevom društvu i u kontaktu sa njegovim saradnicima, kao i da li je veče pred Jotićevo hapšenje bio u istom restoranu u kome je bio i poznati kriminalac. 
 
"Ova presuda pokazuje da je vlast u velikoj meri zavladala i sudovima. Može biti početak otvorenog gaženja preostalih slobodnih medija", kaže predsednik NUNS-a Željko Bodrožić.
  • Mimi

    05.11.2022 15:09
    Strasno
    Ljudi ovo je strahotq
  • Ana

    05.11.2022 13:22
    Sudija:

    NATAŠA
    PETRIČEVIĆ
    MILISAVLJEVIĆ.

    Ako je već ugazila da svi toga budu svesni.
  • Nikola Bozic

    05.11.2022 12:16
    Nikola Bozic
    E ja se potpisujem pravim imenom i prezimenom! Ustaj narode...vreme je odavno!!! Gotovo je vise sa Vucicevim zastrasivanjima i lazima!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena opojna droga, nezvanično saznaje Nova.rs.

Možda uopšte ne bude bagremovog meda

Naglo zahlađenje i veoma niske temperature nepovoljno su se odrazile na pčelarstvo, a od prve bagremove paše praktično neće biti nikakvog prinosa meda.

Brnabić saopštila: Svi izbori 2. juna

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da je donela odluku da se prihvati zahtev stranaka opozicije da svi lokalni izbori budu održani zajedno sa beogradskim, 2. juna.