Lalić: Belivukov klan pripremao ubistvo Vučića; Brnabić: Hvala službama koje su sprečile atentat

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da je posle izjava osumnjičenog za više ubistava Srđana Lalića jasno da je klan Veljka Belivuka bio "spreman da menja demokratski izabranu vlast u Srbiji".
Lalić: Belivukov klan pripremao ubistvo Vučića; Brnabić: Hvala službama koje su sprečile atentat
Foto: FoNet (Marko Dragoslavić)

Kako je navela, jasno je i da je njihov najveći protivnik predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

"Hvala našim službama bezbednosti koje su sprečile atentat na predsednika Srbije kada je objavio rat protiv organizovanog kriminala i mafije. Ali borba nije gotova, nalogodavci i glavni organizatori još su na slobodi i van domašaja naših službi", poručila je Brnabić na Tviteru.
Ona je dodala da se konačno čulo priznanje "od onih koji su planirali napad na srce države" i da je pitanje da li će se čuti "makar jedno ‘izvini’ svih onih koji su ismevali saznanja službi".
 
U Specijalnom sudu u Beogradu u utorak je nastavljeno suđenje klanu Veljka Belivuka za sedam teških ubistava i niz drugih krivičnih dela, izlaganjem optuženog Srđana Lalića, koji ima status okrivljenog-saradnika, jer je pre tri i po meseca sklopio sporazum sa tužilaštvom o saradnji.
 
Lalić je opisivao do najsitnijih detalja na koji način su on i drugi optuženi u ovom postupku izvršavali ubistva. Govorio je i kako su od kavačkog klana nabavljali drogu, kako su nabavljali i kupovali oružje.
 
Prema njegovim tvrdnjama, grupa Veljka Belivuka je planirala i atentat na predsednika Vučića, posebno nakon "Vučićeve objave rata mafiji". Na to je u boksu za optužene usledila burna reakcija, a Belivuk i Miljković su se glasno smejali.
 
Lalić je rekao da je od ostalih pripadnika grupe čuo da je Radoje Zvicer, vođa Kavačkog klana, čiji je ogranak činila grupa Belivuk-Miljković, "poslao pet miliona evra kako bi se svrgnula aktuelna vlast u Srbiji i postavila neka koja bi radila u korist klana".
  • Anna

    09.11.2022 17:08
    Ponovo!
    Još jedan neuspeli atentat, pa da li će ikada da im dosadi?
  • 9

    09.11.2022 11:00
    Kud Belivlak
    ne ostvari naum do kraja ?
    Udario bi na "srce države", a meni je ličilo
    na stražnjicu koju po svetu nateže ko stigne.
  • Veverice

    09.11.2022 10:56
    Pa On ih je formirao od otpadaka iz Rada i Zvezde da bi prestali da mu viču Pe..eru.
    Tvoj sekretar vlade ih je koordinisao.
    Promovisao si komandira žandarmerije koji ima veze sa njima.
    Istraga je ograničena da ne zadire u ove stvari!
    A mi sada treba da smo veverice i da se kopčamo na leđima, da sve zaboravimo i da poverujemo!?!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.

Đurić: Ponosan sam na Vučića

Ambasador Srbije u SAD Marko Đurić izjavio je da je ponosan na borbu predsednika Aleksandra Vučića u Ujedinjenim nacijama za interese Srbije i srpskog naroda.