Vučić o planiranom atentatu na njega: Znamo ko je trebalo da bude izvršilac, neću da nosim pancir

Predsednik Aleksandar Vučić komentarisao je danas navode svedoka saradnika Srđana Lalića da je grupa Veljka Belivuka planirala atentat na njega.
On je istakao da službe imaju podatke ko je trebalo da učestvuje u izvršenju i prvog i sledećeg planiranog atentanta.
"Nisu naše službe mogle da izmišljaju nešto. Pojaviće se novi podaci, imamo nove pakete sa telefona skinute. Počinju da govore o ubistvu i napadu na mene, sad imamo potvrde i znamo ko je sve u tim pričama učestvovao. Ko je trebalo da učestvuje u izvršenju i u prvom pokušjku i u sledećem pokušaju", rekao je Vučić.
Atentat je, navodno, bio planiran tokom otkrivanja spomenika Stefanu Nemanji na Savskom trgu u Beogradu.
 
Vučić je rekao da su tog dana zbog velikog prostora na kojem se nalazio bili angažovani svi snajperisti i specijalci koje imamo, a da je odbio da nosi pancir.
 
"Ja sam se u tom trenutku okrenuo prema (Aleksandru) Vulinu, pre nego što sam krenuo ka govornici, i pitao ga: 'šta ti je, šta se ti treseš od straha'", ispričao je Vučić.
 
Dodao je da je to pitanje postavio u šali jer je Vulin odgovoran čovek, a da on sam nije hteo ni pancir da nosi.
 
"Ako smo zemlju doveli dotle da kriminalci mogu da ubiju šefa države, onda to govri o nama. A da se krijem od svog naroda to mi ne pada na pamet. Dok sam živ ću da idem u svoj narod, pancir da nosim neću", ponovio je predsednik.
 
Istakao je da u borbi sa mafijom država pobeđuje, ali da ima još mnogo problema.
 
"Glavu smo joj dobrim delom odsekli, ali ima još raznih nervnih završetaka i mnogo problema sa kojima se suočavamo, tako da ćemo to morati da rešavamo u narednom periodu", zaključio je Vučić.
  • Ko je Belivuku sef

    11.11.2022 04:36
    Ko je Belivuku bio sef
    Zna se da je Belivuk radio za Vucica u vreme kada je ubijao i bavio se biznisom-prodavao mleveno ljudsko meso splavovima u BG za cepave.A za atentat, 100 po redu, vise ne veruje ni 1 Musliman ...
  • Makedonec

    11.11.2022 01:21
    Srbija se osvestuva
    Veruvam deka Vucic gi upotrebuva site sredstva i gi koristi site akti za priklucuvanje kon istocnite sili prifakjajki ja polarizacijata na svetot. Site znaeme deka SAD i EU se vo kriza po nastanatiot konflikt Rusija/Ukraina, kade Kosovo(izmislena samostojnost) koe e del od Srbija se sprema zabrzano da vleze vo NATO samo zaradi faktot deka nema poinakov izlez, no toa nema da moze da se sluci poradi polarizacijata. Afrika, Bliski Istok, Indija se vekje del od pregovorite za priklucuvanje kon istocniot blok so trgovija zanemaruvajki ja zapdnata ponuda. Vie Srbite treba da go pocituvate Aleksandar Vucic bidejki toj e navistina vasiot tatko i navistina pretstojat teski vreminja, no izdrzete i toa ke bide posledno kade vekje ke go unistime zloto za golema albanija i ostanatite gluposti so fashistickiot kontekst. Makedonija ja poddrzuva Srbija iako i kaj nas ima glupaci magarinja koi ja vladeat drzavata. Toa ke se smeni.
  • E

    10.11.2022 09:13
    E
    E majstore da hoce neko date sasije uradio bi to odavno,cutke! Nelazi vise!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija