POKS traži da se izdvoji više novca iz budžeta za Dvorski kompleks na Dedinju

Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) predložio je amandman na rebalans budžeta koji predviđa izdvajanje više sredstava za godišnje održavanje Dvorskog kompleksa na Dedinju.
Kako je saopštio ovaj pokret, Karađorđevići su izuzeti iz Zakona o povraćaju imovine iz neobjašnjivih razloga, "iako se zna da je Dvorski kompleks napravljen ličnim sredstvima Kralja Aleksandra I, u periodu od 1924. do 1937. godine". 
"Nedovoljnom brigom države, ovaj izuzetno značajan kompleks koji predstavlja kulturno istorijsko nasleđe našeg naroda, doveden je u vrlo loše stanje i preti mu propadanje", izjavio je narodni poslanik, predsednik POKS i jedan od lidera Koalicije NADA, Vojislav Mihailović, a navodi POKS u saopštenju.
"Održavanje ovog dvorskog kompleksa od ogromne je važnosti, ne samo kao deo turističke ponude Beograda i Srbije, već pre svega, kao pokazatelj odnosa države prema svojoj istoriji i kulturnom dobru, ali i porodici zahvaljujući kojoj  danas imamo slobodu i državu. Zbog toga je neophodno izdvojiti iz budžeta dovoljno sredstava da on ostane u funkciji", dodao je Mihailović.
  • @pajo patak

    12.11.2022 22:58
    Srpski se kaže i piše: "počneš pisati". A nepostojeću reč "prestolanslednik" kao i manjak interpunkcijskih znakova i rečenice bez velikog početnog slova, iako ih umeš upotrebljavati kada se izdireš na druge kao majmun iako nisi u pravu, ostavi svom rodnom kraju i jeziku kojim si progovorio ali koji nisi NIKADA NAUČIO PISATI. Imam i ja velika slova. Nemoj samo zaplakati što sam ti dirnuo u ego dok tako uobraženo drugima deliš lekcije o jeziku koji ni sam ne upotrebljavaš pravilno, korisnije bi umesto toga bilo da potražiš profesionalnu pomoć - u svakom smislu, lingvističkom i psihijatrijskom.
  • pajo patak

    10.11.2022 16:49
    @
    srpski se kaže i piše:da počneš da pišeš ..., germanske infinitivne konstrukcije ostavi rodnom kraju u jeziku na kome si progovorio i NAUČIO PISATI
  • 9

    10.11.2022 00:37
    Ova sirotinja sa slike
    da zasuče rukave, plati porez i vrati zlato koje
    su poneli pa proćerdali ili neka im ovi što žele
    monarhijuo dreše SVOJU kesu pa zajme za trošak.
    POKS npr da poveča članarinu SVOJIM članovima i
    pokaže odanost beguncu i familiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.