Ponovo haotično: Umesto o amandmanima na rebalans budžeta - poslanici o tangu i miševima

Popodnevni deo sednice skupštine Srbije, na čijem su dnevnom redu amandmani na rebalans budžeta, obeležile su uzajamne uvrede poslanika vlasti i opozicije.
Ponovo haotično: Umesto o amandmanima na rebalans budžeta - poslanici o tangu i miševima
Foto: Pixabay
Tako se tokom rasprave čulo da u parlamentu sede "primerci" ali i "robovi" Aleksandra Vučića.
Iako se manji broj poslanika držao teme i govorio o amandmanima, seriju replika i pozivanja na povrede poslovnika izazvao je poslanik Moramo-Zajedno Aleksandar Jovanović Ćuta, koji je poslanike vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) Milenka Jovanova i Natašu Jovanović podsetio na izjave koje su davali pre nego što su prešli u SNS, a u kojima su uvredljivo govorili o predsedniku Srbije i lideru te stranke Aleksandru Vučiću.
Jovanović je prozvao i poslanika SNS Nebojšu Bakareca što je 2007. godine od beogradske opštine Stari grad dobio više od 2.500 evra za službeni put u Argentinu na festival tanga.
 
"Tad si igrao tango sa Koštunicom, sad igraš sa Vučićem", kazao je Jovanović.
 
On je te poslanike SNS nazvao "robovima" Aleksandra Vučića, što je izazvalo burne reakcije poslanika vladajuće stranke.
 
"Vi niste slobodni ljudi. Od Vučića drhtite kao mali miševi, a sutra ćete ako treba, najgore pričati o njemu", kazao je Jovanović.
 
Dok je Bakarec potvrdio da je išao na službeni put Buenos Aires kao zamenik predsednika opštine Stari grad i dodao da je "ponosan" što zna da igra taj ples, Jovanov je u replici aludirao na mentalno zdravlje Jovanovića, a Nataša Jovanović zatražila je da se u sali postavi "bela traka" po kojoj bi Jovanović trebalo da hoda kako bi se utvrdilo da li je "u pristojnom stanju" za praćenje nastavka sednice.
 
Tokom rasprave je umalo došlo do incidenta, pošto je u trenutku kada je poslanica Narodne stranke Ivana Parlić pokušala da izađe iz sale, poslanik SNS Veroljub Arsić stao ispred nje i okrenut leđima, blokirao prolaz ka izlazu.
 
Poslanica Narodne stranke u jednom trenutku je zatražila da predsedavajući pozove skupštinsko obezbeđenje, ali se ubrzo situacija smirila. 
Sednica skupštine Srbije završena je večeras oko 20 sati, a rasprava o rebalansu budžeta za 2022. godinu biće nastavljena i četvrti dan. Predsednik parlamenta Vladimir Orlić zakazao je nastavak sednice za četvrtak u 10 sati.
 
Na dnevnom redu su, osim rebalansa budžeta, i izmene Finansijskog plana Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje za tekuću godinu, pomoć mladima od 5.000 dinara, ugovor Vlade Srbije i Fonda za razvoj Abu Dabija za finansiranje podrške budžetu Srbije, kredit za uklanjanje starog mosta na Savi i izgradnju novog i druge teme.
 
Na predloženi rebalans podneto je ukupno 89 amandmana, ali nijedan nije prihvaćen.
  • V5

    10.11.2022 06:55
    Nije više DNO, gore je
    Sekta shodno nivou njenih poslanika diktira upotrebu prostačkog jezika, vređanje, insinuacije i navođenje besmislica i laži. Opozicija ili mora da se brani ili da napusti skupštinu da ne bi učestvovala u halabuci i prljavštinama nazadnjaka.
  • survival

    09.11.2022 21:35
    skolski program
    Nekada se stalno na RTS prikazivala serija opstanak. Bilo je i opere, filmova, dramskog i skolskog programa.
    Izgleda da je ostao samo opstanak. Cak ne ni u divljini nego na farmi.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija