Ponoš: Vučić podigao borbenu gotovost vojske više puta nego Tito za čitav život

Zdravko Ponoš naveo je da "vojska nije gradski odbor SNS, nije ni građevinska firma člana Glavnog odbora SNS, nije ni pajtosova firma za sahranjivanje EPS-a, a nije ni privatni vinski podrum".
"To što su uzeli da opravljaju državu bez pameti, ne znači da baš svaki alat treba da polome. Vojska je alat koji se nasleđuje od generacije na generaciju, mora da se koristi samo za ono za šta je namenjen, a onaj ko je ovlašćen da ga upotrebi nije automatski kompetentan da naredi i kako", napisao je u autorskom tekst za NIN Ponoš, koji je bivši načelnik Generalštaba Vojske Srbije
i lider pokreta "Srbija centar".
Kako je naveo, "takozvani vrhovni je, osim što naređuje šta mu padne na pamet, počeo da vojsci određuje i kako da uradi to što joj je naredio, kao što je Grčiću objasnio kako da pravi struju".
"Podigao je borbenu gotovost vojske za ovih par godina više puta nego Tito za života. Načelnik Generalštaba poslušno trepće kao posilni i na mig takozvanog vrhovnog podiže migove na dron, a celu vojsku zbog pokreta par četa Kurtijeve policije", napisao je Ponoš.
 
"Za to vreme", naglasio je, "nikoga i dalje nije sramota za pokušaj prikrivanja uzorka pogibije podoficira Stojkovića prilikom vežbe za potrebe trgovaca naoružanjem na Pešteru".
  • Deki

    10.11.2022 17:24
    Eh da je samo to
    Jedino je Tito po broju pokušaja atentata na njega mogao da se približi Aleksandru Vučiću, ali je Kavaja nažalost preminuo
  • Neko iz publike

    10.11.2022 13:10
    Po negativnim komentarima botova iz državnih preduzeća, ipak nije izjava Ponoša tako beznačajna, kako se trude da je prikažu. Školovani oficir visokog ranga ipak više zna o vojsci od nekog za koga se baš ne zna ni da li je služio vojsku.
  • %Rasa sa salasa

    10.11.2022 13:08
    rašo
    izgleda i na salašu se može zaglupeti !

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Poslanica Nastasja Baković podnela ostavku

Odbor Skupštine Srbije za administrativno-budžetska i mandatno-imunitetska pitanja danas je konstatovao da je narodna poslanica Nastasja Baković (25) podnela ostavku na tu funkciju.

Priveden Sergej Trifunović

Glumac Sergej Trifunović priveden je nakon što je kod njega pronađena marihuana, nezvanično saznaje Nova.rs.