Akademik Simović: Ovom zemljom upravljaju diletanti, Domanovićev "Vođa" ništa manje aktuelan

Akademik SANU Ljubomir Simović izjavio je da "ovom zemljom i njenim gradovima upravljaju svemoćni diletanti".
Simović je rekao da predsednik države Aleksandar Vučić "često ističe kako je Srbija mala zemlja, ali ne propušta ni jednu priliku da pokaže kako je on veliki".
"Vraćam se ovih dana knjizi Zmajevih izabranih pesama, koju sam 1982. godine priredio za Srpsku književnu zadrugu. Prelistavam je i čitam, i shvatam da Zmajeva 'Jututunska narodna himna', Domanovićev 'Vođa' i Disova pesma 'Naši dani' danas nisu ništa manje aktuelni nego u vreme kada su napisani", rekao je Simović u intervjuu za Danas.
On je istakao i da "srpska vlast poklamuje da je njena politika - politika sedenja na dve stolice - nezavisna".
 
"Pre bi se moglo reći da je ta politika konfuzna. I dvolična. Njen cilj je, navodno, da uđe u Evropsku uniju, a, sudeći po onom što radi, i po onom što ne radi, ona praktično čini sve da u EU ne uđe", rekao je Simović.
  • ajnstajn

    10.11.2022 19:38
    pseudoafirmator
    Pa nije baš da (po Vašem "skromnom" mišljenju) ističete samo samoveličanje Al Vučića - i Vas tu ima ("Ja pa Ja"). A što se tiče izjava i stavova koje iznosite, kako bi prokomentarisao lik iz naših kultnih filmova, da okarakteriše "našu" prirodu - karakter: "Jel' tako" gosn' Akademik? "Tako je"! A da možda ipak nešto kažete i o Simovićevima i njihovoj ulozi u srpskoj istoriji? Nešto napr. o 27. martu i tsl! Ipak ste i Vi Simović! Da niste možda i Vi ...? Slobodno odgovorite!
  • Fantom

    10.11.2022 15:33
    Koju god su sliku objavili "Azovci", "ajdarovci" ili "Krakeni", bukvalno nema slike bez kukastog krsta, crnog sunca, totenkpfa ili neceg slicnog. U pocetku bukvalno nisu mogli da se kontrolisu od izliva cistog nacizma dok ih zapadni eksperti za propagandu nisu malo doveli u red. Drugo, za sve koji velicaju zapad, malo podsecanje na licemerje. Ko je pre vremena cestitao "pobedu" TNikolicu pre 10 godina? Ko vec 10 godina hvali uspehe i "kooperativnost" Vođe? Ko podržava apsolutno uništenje svih institucija u zamlji kako bi na vlasti održao surovi, antidemokratski, kriminalni ali veoma kooperativni režim? Kosovo? Koje Kosovo, onog trenutka kada je zaseo u fotelju na severu su ukinuli sve srpsko i uradili sve što BTadinć, kakv god inače bio, nije hteo da uradi! Da Rusima je prodat NIS, ali šta ovaj režim, koji je samo okupio sav šljam pod jednom kapom i "žuti" i "crveni", "crni" nije sve prodao? Ološ i kriminalci svih boja na krilima glupih, potkupljivih, bahatih i prostih kao svodnik daje da ovu zemlju i narod siluje ko koće sa svih strana planete. Nas nije pljačkao samo onaj ko nije probao. Da li će nam sankcije nešto doneti? Apsolutno ne! Da li će nam "zapad",a isto i Rusi, u bilo kom slučaju kao nešto pomoći? Apsolutno ne! Samo će pomoći održavanje krimi režima još na vlasti. Nama niko neće pomoći. Oduvek je bilo i ostaće. U se i u svoje kljuse! Čitajte Domanovića, Nušića, Steriju, nikada nama neće biti dobro...
  • pajo patak

    10.11.2022 14:19
    @pismen ??????
    ? ej brate srbine, stvarno za čega si ?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija