Kisić: Razmatramo da se pomeri tačka za računanje porodiljskog odsustva

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Darija Kisić izjavila je da se razmatra pomeranje tačke od koje se računa porodiljsko odsustvo.
Kisić: Razmatramo da se pomeri tačka za računanje porodiljskog odsustva
Foto: Pixabay
"Buduća mama danas otvara porodiljsko odsustvo 28 dana pre termina porođaja, ali iskustvo je pokazalo da nastaje problem kada posle 11 meseci od rođenja deteta treba da se vrati na posao", rekla je ona za današnje Večernje novosti.
Kazala je da "u praksi, sada, veliki broj žena traži način da produži odsustvo" te da, kako je dodala, uzimaju neka druga bolovanja.
Navela je da resorno ministarstvo to želi da reši sistemski.
 
"Planiramo da izađemo u susret i mamama prevremeno rođenih beba koje više meseci provedu na neonatologiji tako što ćemo im, recimo, produžiti bolovanje za taj period koliko im je dete bilo u bolnici", rekla je Kisić.
  • Miki

    14.11.2022 22:17
    @pa šta
    Hahaha pa ovi botovi se odmah nađu prozvani, pa napadaju! Suština mog komentara je da ovi iz privatnog sektora budu svesni kakve privilegije ima državni sektor. A ti nastavi da se baviš botovanjem iz neke tople kancelarije nekog javnog preduzeča, sa dobrom insigunom platurinom, članu povlašćene ali nadasve jadne sekte, bez ličnosti i dostojanstva!
  • @Miki

    13.11.2022 21:36
    Pa sta?
    A što to tebe čini tako nesrećnim i zajedljivim?
  • Micko

    13.11.2022 16:00
    Nije uvek tako
    Kod mene na posu se do sada sve vratile ranije, cim su stvarno mogle da rade. Sve zavisi od posla koji neko radi i od ambicije da napreduje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija