Sputnjik: "Raša tudej" na srpskom kreće uskoro

Ruska državna televizija "Raša tudej" na srpskom jeziku uskoro će početi rad, a glavna urednica biće Jelena Milinčić, ćerka urednice Sputnjika Ljubice Milinčić, objavio je Sputnjik.
Sputnjik: "Raša tudej" na srpskom kreće uskoro
Foto: Pixabay (ilustracija)
Taj portal je ovu informaciju objavio kao odgovor na izjave bivšeg ministra odbrane Dragana Šutanovca, u kom je pomenuo Jelenu Milinčić, prenosi N1.
"Evo, i da upoznamo Šutanovca da Jelena Milinčić, ćerka Ljubinke Milinčić, više nije ni u Parizu, niti se tamo školovala (kako je navodio u medijskim nastupima) već je u Beogradu i da je glavni urednik televizije Raša tudej koja će uskoro početi da radi na srpskom jeziku", objavio je Sputnjik.
Savet EU je u martu odlučio da obustavi distribuciju ruskih državanih medija Raša tudej i Sputnjik na teritoriji cele EU. Kako su preneli mediji, sankcije pokrivaju sva sredstva za prenos i distribuciju, kao što su kablovska, satelitska, IPTV, platforme, veb stranice i aplikacije, a sve relevantne licence, ovlašenja i dogovori o distribuciji su suspendovani.
 
U Briselu su ocenili da su ta dva medija važni instrumenti u "podsticanju i podršci ruske agresije" protiv Ukrajine i da predstavljaju "značajnu i direktnu pretnju javnom redu i bezbednosti EU".
 
Vest da će ruska TV stanica otvoriti predstavništvo u Srbiji prva je objavila Nova.rs u julu.
 
Portparol EU Peter Stano je, na pitanje N1 da prokomentariše te najave, tada podsetio da je EU uvela ograničenja za taj medij u okviru sankcija Rusiji, kao i da se od Srbije, kao zemlje kandidata, očekuje da se prostepeno usklađuje sa spoljnom i bezbednosnom politikom EU i njenim odlukama.
 
"‘Raša tudej’ je deo instrumenatarijuma propagande i dezinformacija Rusije s kojom Kremlj dopunjuje svoju ilegalnu agresiju protiv Ukrajine i ubijanja Ukrajinaca", naveo je Stano.
  • E pa

    14.11.2022 09:29
    Vi iz EU možete da dubite na glavi, ali mi srbi smo rešili da ne odrastemo, jer ne d'o bog morali bi da budemo i odgovorni za sve što smo radili i radimo. Ovaj tata-spasilac av se malo "potrošio" , ali imamo mi keca u rukavu i veceg i jačeg tatu putina koji je najjači i istamburace sve vas iz EU .
  • litl morgen

    13.11.2022 23:54
    ...
    boze spasi nas ako si tu negde u blizini...
  • Драган

    13.11.2022 23:02
    epazdanebi@sbb.rs
    Било је и време, да се чује глас истине, за разлику од гомиле западних лажова у окупираној Србији.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Konkurs za posao u zatvorima u Srbiji

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija raspisala je danas konkurs za prijem u stalni radni odnos u deset kazneno-popravnih ustanova 32 pripadnika Službe za obezbeđenje.

Đilas: Opozicija da povuče svoje izborne liste

Lider Stranke slobode i pravde (SSP) Dragan Đilas pozvao je opoziciju da povuče svoje liste za lokalne izbore 2. juna, jer je jasno "da ne postoje ni minimalni uslovi za održavanje legalnih izbora".